Komentara: 18
Pregleda: 8435
Foto

Opšta bolnica u Subotici obeležila 177 godina postojanja

01.10.2018. u 17:22h
Izvor: Subotica.com
Opšta bolnica u Subotici obeležila 177 godina postojanja

Subotička Opšta bolnica obeležila je danas 177 godina rada, a u značajnu godišnjicu ušla je sa brojnim investicijama i velikim planovima.

- U proteklom periodu u opremu je uloženo skoro 100 miliona dinara i to zahvaljujući podršci republičke i pokrajinske vlade. Novi rentgen aparat zameniće aparat iz 1976. godine, mobilni rentgen nije bio u funkciji, oprema za oftamologiju, respitarori, stacionarni i portabilni ultrazvučni aparati najnovije generacije,  skener, samo su deo onoga što treba i što je stiglo u proteklih godinu dana. Ne smemo da zaboravimo i ljude velikog srca koji su pomogli bolnici raznim donacijama – istakao je dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice. - Veliki napori uloženi su unapređenje lečenja kardivaskularnih bolesti, vodeći uzrok smrtnosti na ovim prostorima. Angio sala je počela da radi pre godinu dana a dugorični efekti pokazaće se tokom sledeće godine. U toku je izrada projekta rekonstrukcije bolnice vrednog 26 miliona dinara, koji su obezbedili Grad Subotica i Pokrajinska vlada, a na osnovu koga će se po najvećim svetskim standardima obnoviti skoro 36 hiljada kvadrata, odnosno šest sektora bolničkog kruga. Vrednost radova je oko 25 miliona evra, koje će obezbediti Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije.

Opšta bolnica u Subotici obeležila 177 godina postojanja

Na ovaj način poboljšaće se uslovi rada zaposlenih ali i kvalitetnija zdravstvena zaštita skoro 200.000 korisnika.

Opšta bolnica je osnovana 1. oktobra 1841. godine, i kao takva je jedna  od najstarijih zdravstvenih ustanova u Vojvodini. U njoj radi 1.156 zaposlenih, od toga 197 lekara, specijalista, subspecijalista, magistara i doktora nauka, 19 fakultetskih obrazovnih radnika drugih struka, 728 medicinskih sestara i tehničara i oko 216 radnika u nemedicinskom sektoru.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice Obeležavanje Dana bolnice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 8435
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.