Komentara: 14
Pregleda: 9737
Foto

Opšta bolnica Subotica dobila akreditaciju

17.02.2016. u 14:54h > 16:04
Izvor: Subotica.com
Predstavnici Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije uručili su danas sertifikat o akreditaciji Opšte bolnice Subotica direktoru ove zdravstvene ustanove, dr Goranu Bićaninu.
Opšta bolnica Subotica dobila akreditaciju

Subotička Opšta bolnica dostigla je visoki stepen usaglašenosti sa standardima i dobila akreditaciju na period od 3 godine. Proces započet oktobra meseca 2013. godine sklapanjem ugovora sa agencijom, završen je danas svečanom dodelom akreditacije.

Dobijanjem sertifikata o akreditaciji postignut je krajnji cilj realizacije vizije, misije i strateškog cilja svih zaposlenih u Opštoj bolnici. Priznanje je samo jedan od procesa u opredeljenju zdravstvene ustanove ka kontinuiranom unapređenju  obavljanja zdravstvene zaštite.

Opšta bolnica Subotica dobila akreditaciju

- „To je tek sada  početak priče. Nakon akreditacije, sve što je napisano, što su oni kontrolisali, to sada mora da se primenjuje. Najteža stvar sada i nastupa da nakon nečega što ste napisali da se primenjuje, prati i kontroliše. Ali ono što je najvažnije, u centru zbivanja je pacijent i te bezbedonosne procedure za pacijente a naša Bolnica se stalno menja. Vi u Bolnici morate da podižete i kvantitet i kvalitet.“ - izjavio je Bićanin

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova kroz dodelu sertifikata ostvaruje svoje ciljeve o kvalitetu i bezbednosti zdravstvene zaštite. Opšta bolnica Subotica ispunila je visokim ocenama standarde kvaliteta zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama i stoga je zasluženo dobila značajan sertifikat.

- „Prevashodo smo ocenjivali kliničke standarde koje prate pacijenta od momenta kada uđe u ustanovu a to znači je jasno definisan prijem pacijenta zatim da su jasno definisane procedure koje prate pacijenta kroz njegov period lečenja, dijagnostike i sve ono što podrazumeva u samom lečenju. Da bi lečenje bilo sprovedeno to podrazumeva i okolnosti koje govore o prostoru i opremu o kojima se vodi računa, o životnoj sredini kao najvažniji faktor su ljudski resursi. Upravo su ljudski resursi najvažniji resursi jer pružaju usluge, imaju licence, stalno se edukuju i da su upravo oni ti koji mogu da garantuju bezbednost i kvalitet usluga u bolnici Subotica. To su ujedno i standardni koji su ocenjeni najboljim ocenama.“ - ocenila je Svetlana Drča iz Agencija za akreditaciju

Opšta bolnica Subotica dobila akreditaciju

Subotička Opšta bolnica dobijanjem sertifikata ima,prema sebi ali i prema korisnicima zdravstvene zaštite, obavezu daljeg usavršavanja i unapređenja. Analiziraće se minuli rad i pažljivo postavljati izazovi za budućnost shodno  mogućnostima, sa ciljem da svi korisnici dobiju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu,ali  i da u budućnosti dobiju istu akreditaciju na period od 7 godina.

Izvor: Subotica.com
Dodela sertifikata za akreditaciju Bolnici Dodela sertifikata za akreditaciju Bolnici Dodela sertifikata za akreditaciju Bolnici Dodela sertifikata za akreditaciju Bolnici Dodela sertifikata za akreditaciju Bolnici Dodela sertifikata za akreditaciju Bolnici Dodela sertifikata za akreditaciju Bolnici Dodela sertifikata za akreditaciju Bolnici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 9737
Povezane teme

bolnica

akreditacija zdravstvenih ustanova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.