• Pregleda: 8922

Oprezno u saobraćaju, deca su krenula u školu

Juče je zvanično počela nova školska godina, a to je dobra prilika da se još jednom skrene pažnja na potrebu odgovornog ponašanja u saobraćaju, kako vozača tako i pešaka. Pripadnici saobraćajne policije, u okviru akcije "Škola", pojačali su kontrolu saobraćaja u zonama osnovnih i srednjih škola.
Oprezno u saobraćaju, deca su krenula u školu

U cilju što veće bezbednosti dece, saobraćajna policija će kontrolisati saobraćaj sa posebnim akcentom na poštovanje propisane brzine u zonama škola, kao i propisa kojima se reguliše prevoz dece u motornim vozilima.

Brzina se kontroliše ručnim radarskim uređajima i uređajima za merenje brzine u vozilima bez spoljnih obeležja policije takozvanim presretačima.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima brzina kretanja vozila u zoni škole u naselju ograničena na 30 km/č, u vremenu od 7 do 21 čas, osim ako saobraćajnim znakom vreme zabrane nije drugačije određeno.

Iz MUP-a apeluju na vozače da se striktno pridržavaju ograničenja brzine, da voze savesno i odgovorno, posebno oprezno u okolini škola.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
komsija Odgovori
samo tako, udrite po nesavesnim vozacima, cuvajmo nase najmladje!
panonski čamac Odgovori
Šta, može se onda divljati po putevima kada deca ne idu u školu?
Vozim oprezno uvek, bez obzira da li je školska godina ili ne.
Miki Odgovori
Zasto onda oko skola nema nijednog policajca???
Dado Odgovori
Rečeno učinjeno
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.