Komentara: 24
Pregleda: 10500

Oprezno sa osobama koje prikupljaju donacije od vrata do vrata

18.06.2021. u 11:04h
Izvor: Subotica.com
Oprezno sa osobama koje prikupljaju donacije od vrata do vrata

Pre nekoliko dana našoj redakciji se obratila sugrađanka koja je ispričala da su joj u sredu, u kasnim poslepodnevnim časovima, na vrata objekta u kojem živi zakucale dve mlađe osobe i ispričale da prikupljaju pomoć za bolesno dete. Ovo je nedavni slučaj, a bilo ih je ranije.

- Pred vratima su nam se pojavili mlađi devojka i momak, prikupljali su, kako tvrde, novac za bolesno dete, ponudili su nota račun kao dokaz da su preuzeli novac. Objasnila sam da nisam u mogućnosti da doniram, ali bili su uporni. Oterala sam ih - prepričava nam sugrađanka E.B. sa Malog Radanovca. - Nisam sigurna da li je u pitanju prevara, ali svakako ljudi treba da budu oprezni i da se dobro uvere da ih neko ne bi iskoristio.

Oprezno sa osobama koje prikupljaju donacije od vrata do vrataNa oprez pozivaju i u Policijskoj upravi Subotica, uz apel da sve sumnjive aktivnosti ovog tipa građani mogu i treba da prijave policiji putem broja 192, bez obzira da li im posete dolaze na kućnu adresu ili ih presretaju negde na javnoj površini.

- Policijska uprava Subotica trenutno ima jedno prijavljeno i odobreno prikupljanje dobrovoljnih priloga od strane humanitarnog udruženja. Ukoliko građani primete neku sumnjivu aktivnost tog tipa apelujemo da nas pozovu putem broja 192 i policijski službenici će odmah izaći na adresu i sve proveriti - objašnjavaju nam iz PU Subotica. - Bitno je da napomenemo da građani imaju pravo da traže na uvid odobrenje policije za takvu akciju, čak i da ga uslikaju.

Oprezno sa osobama koje prikupljaju donacije od vrata do vrataPrikupljanje dobrovoljnih priloga od vrata do vrata nije nova pojava, ali u poslednjih nekoliko meseci, našoj redakciji javljali su se i su građani sa uočenim i doživljenim, u najmanju ruku sumnjivim delovanjima, da im na kućne adrese dolaze razni tehničari (gas, struja, voda), u nekoj vrsti uniforme ili klasičnoj odeći, koji na licu mesta naplaćuju, navodno, uslugu pregleda.

To je još jedan razlog više da sugrađani budu oprezni, ne previše skeptični, ali dovoljno svesni potencijalne prevare. Svakako je u takvim situacijama značajno tražiti pismeno ovlašćenje za rad, pa i po potrebni fotografisati, ili pozvati preduzeće za koje se predstavljaju da rade i proveriti.

Da li ste i vi imali neke slične situacije? Napišite nam u komentarima kakvo je vaše iskustvo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 10500
Povezane teme

osumnjičeni za prevare

žrtve prevare

prevara

prevareni građani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.