Komentara: 0
Pregleda: 3065

Opada koncentracija polena ambrozije u vazduhu

22.09.2020. u 11:34h
Izvor: Subotica.com
Tokom protekle sedmice, od jakih alergena u vazduhu zabeležena je umerena koncentracija polena ambrozije, dok su trave i ostali korovi beležili nisku koncentraciju polena u vazduhu.
Opada koncentracija polena ambrozije u vazduhu

Prema izveštaju o aerobiološkom ispitivanju Zavoda za javno zdravlje Subotica, početkom prošle nedelje registrovana je visoka koncentracija polena ambrozije u vazduhu, ali je sredinom sedmice koncentracija opala na umerenu, što znači da nije premašivala 100 polenovih zrna po metru kubnom vazduha. Kako je reč o jakom alergenu, ova koncentracija još uvek može da izazove reakciju kod većine alergičnih osoba.

Kada su u pitanju trave i ostali korovi, poput pelina, konoplje, štireva, bokvice i koprive, tokom protekle nedelje beležili su nisku koncentraciju ili čak njihov polen nije ni bio registrovan u atmosferi, te su mogli da izazovu alergijsku reakciju samo kod izuzetno osetljivih osoba.

Prema prognozi Zavoda za javno zdravlje Subotica za ovu sedmicu, ambrozija će nastaviti da beleži umerenu koncentraciju, dok će trave i ostali korovi beležiti nisku koncentraciju polena u vazduhu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3065
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

ambrozija

sezona alergija

polen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.