Komentara: 22
Pregleda: 5914

Oliver Dulić demantuje finansiranje lavova u ZOO vrtu na Paliću

21.08.2012. u 15:32h
Izvor: Kurir
Ministarstvo životne sredine obavezalo se da zbrinjava sve zaplenjene životinje.
Oliver Dulić demantuje finansiranje lavova u ZOO vrtu na Paliću

Bivši ministar zaštite životne sredine Oliver Dulić za Kurir je na sarkastičan način odgovorio na optužbe ministarke Zorane Mihajlović da je resor koji je vodio finansirao izdržavanje lavova, mambi i ptica s nekoliko miliona dinara godišnje.

Dulić je na pitanje Kurira zašto je plaćao izdržavanje lavova, rekao:

- Želim da podržim borbu Aleksandra Vučića protiv kriminala i korupcije. Drago mi je da je otvorena velika afera u državi i da je munjevitom akcijom koordinatora službi bezbednosti otkriveno da Ministarstvo energetike plaća tri lava na Paliću za proizvodnju struje. Kao građanin apelujem da odgovorni hitno budu privedeni pravdi, a lavovi pušteni na slobodu.

Šalu na stranu, zašto ste plaćali izdržavanje lavova?
- Toga nije bilo dok sam ja bio ministar! Plašim se da se usled premora ili neadekvatne terapije nekome priviđaju lavovi. Ministarstvo životne sredine se konvencijom CITES i članovima 91 i 92 Zakona o zaštiti životne sredine obavezalo da zbrinjava sve životinje koje se krijumčare i oduzmu na carini.

Što ne poklonite te životinje nekome?
- Kome da poklonimo žabe?! Ne postoje tu nikakvi lavovi. To su uglavnom ptice, reptili, razne zmije otrovnice, insekti...

Odakle onda priča o lavovima?
- Plašim se da je ministarka pogrešno informisala svog potpredsednika Vlade. Nadam se da će ubuduće Aleksandar Vučić, kao ozbiljan čovek, gospodar svih informacija, prvo proveriti informaciju koju iznosi. Očekujem i da će ministarka Mihajlović ubuduće, pre nego što iznese neke činjenice o stanju divlje faune u vlasništvu države, prvo konsultovati sa stručnjacima. Njihovo vođenje politike i borbe protiv kriminala ne bi trebalo da se svede na plasiranje informacija na nivou palanačkih ogovaranja i tračeva iz frizerskih salona. Inače, podržavam njihovu borbu protiv korupcije i kriminala.

Ostatak intervjua koji nije direktno vezan za temu "lavovi" možete pročitati na sajtu Kurira

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 5914
Povezane teme

Oliver Dulić

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.