Komentara: 0
Pregleda: 1423

OKUD "Mladost" upisuje 71. generaciju čuvara tradicije

25.09.2018. u 13:56h
Izvor: Subotica.com
U godini Evropske kulturne baštine, kao i godini velikog jubileja, OKUD "Mladost" upisuje 71. generaciju čuvara tradicije.
OKUD "Mladost" upisuje 71. generaciju čuvara tradicije

Za OKUD "Mladost" ova godina je izuzetno posebna, s obzirom na to da obeležava 70. godišnjicu igre i muzike. Zbog toga je tokom prvog polugodišta, "Mladost" imala veliki broj nastupa u školama i na raznim manifestacijama, snimala je emisije za RTS, a u junu je, na Letnjoj pozornici na Paliću, održala i veliki koncert folklornog ansambla sa 200 učesnika, na kojem su nastupile četiri dečije, omladinska, veteranska i rekreativna grupa, kao i narodni i tamburaški orkestar.

Usledili su nastupi na Dužijanci, Interetno festivalu, Zavičajnim danima, na otvaranju i zatvaranju Međunarodnog festivala pozorišta za decu, a u pratećem programu "Mladost" je izvela jednočasovni program dečijih grupa. U avgustu se takmičila na Međunarodnom festivalu "Širi kolo okolo" u Paraćinu, na kojem je osvojila prvo mesto u kategoriji dečijih ansambala, dok je omladinski ansambl dobio treće mesto i specijalnu nagradu za dosledno očuvanje tradicije.

OKUD "Mladost" upisuje 71. generaciju čuvara tradicije

U narednim danima, "Mladost" će nastupiti na proslavi Mesne zajednice Mali Bajmok (27. septembar), Noći istraživača (28. septembar), na otvaranju Dana pčelarstva (29. septembar), na proslavi Međunarodnog dana starijih osoba (1. oktobar), a cele sledeće nedelje biće domaćin mališanima iz PU "Naša radost".

- Do kraja godine ćemo pripremiti i niz koncerata folklornog ansambla, jedan baletski, kao i raznovrsne muzičke koncerte za svačiji ukus. Za ovako gust raspored nastupa, angažovan je veliki broj izvođača, muzičara i igrača svih uzrasta - kažu iz OKUD "Mladost".

OKUD "Mladost" upisuje 71. generaciju čuvara tradicije

Kako bi nastavili da rastu, ali i da istovremeno ostanu mladi, OKUD "Mladost" svakog septembra upisuje nove članove u četiri različite sekcije, a to su dečija folklorna sekcija (deca od 7 do 13 godina), omladinska sekcija (od 14 do 30 godina), rekreativna sekcija (bez ograničenja) i narodni orkestar (muzičari na svim tradicionalnim instrumentima).

- Omogućite vašoj deci da imaju prava leđa, podignute glave, spretne noge, da budu raspevani i razigrani, da se druže, putuju, nastupaju, takmiče se i pobeđuju. Da rastu u zdravom okruženju, da uče da vole i poštuju svoju tradiciju i tradiciju ljudi sa kojima žive. Tu smo i za sve omladince, srednjoškolce, studente, zaposlene i nezaposlene. Za sve starije, koji su propustili da nauče da igraju ili žele da obnove svoje igračko znanje, na raspolaganju je rekreativna grupa. Sjajan način da upoznaju nove ljude, da se zabave, budu u dobroj kondiciji, a ako žele i da nastupaju - poručuju iz OKUD "Mladost".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1423
Povezane teme

okud mladost

mladost

upis novih polaznika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.