Komentara: 3
Pregleda: 2820

Okolina pruga prepuna ambrozije

06.08.2012. u 17:29h
Izvor: RTV Yueco
Subotičani će i narednih dana biti izloženi visokom riziku za pojavu alergijskih simptoma. U toku je akcija "da se zna ko kosi, a ko ne kosi", koju realizuje naša televizija poslednjih nekoliko godina unazad. U Zavodu za javno zdravlje kažu da je evidentirano do deset polenovih zrna po metru kvadratnom, što još uvek nije alarmantno.
Okolina pruga prepuna ambrozije

Suša je oštetila poljoprivrednike, ali pogoduje alergičnim osobama na ambroziju. Zbog visokih temperatura nije došlo do ekspanzije ambrozije na poljoprivrednim površinama.

Ekološka ekipa Yu eko televizije zabeležila je još jedan od slučaja zakorovljene površine. Okolina pruga uvek je prepuna ambrozije i drugog korova. Patrola je snimila površinu prepunu ambrozije u Somboskoj ulici.

Pozivan primer snimili smo u blizini negativnog. Ovako uredjena zelena površina u Kosovskoj ulici mogla bi da služi svima za primer, a samim tim bi i smanjila tegobe osoba koji su alergični na ambroziju. Apelujemo na građane, ali i nadležna preduzeća da urede okolinu i pokose korov, kako bi naredne dane olakšali Subotičanima koji su alergični na polen ambrozije, jer se do kraja nedelje očekuje da nivo polena po metru kubnom u vazduhu bude preko 10 zrna.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2820
Povezane teme

ambrozija

korov

polen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.