• Pregleda: 5788

Oglašavanje tema Skupštine grada

Na današnjoj, prvoj vanrednoj sednici Skupštine grada, bez puno polemike, većinom glasova usvojene su Odluka o izmenama Odluke o komunalnom redu, Odluka o opštinskim putevima, ulicama i nekategorisanim putevima, kao i Odluka o oglašavanju na teritoriji Grada Subotice.
Oglašavanje tema Skupštine grada

Donošenje predloženih odluka proizilazi iz razloga što je u januaru 2016. godine, donet novi Zakon o oglašavanju koji uređuje ovu oblast. Odluka o oglašavanju propisuje površine na koje se postavljaju sredstva za oglašavanje, uslovi i način postavljanja sredstava za oglašavanje, obaveze korisnika lokacija, propisane prekršajne kazne, ali ne i visinu naknade koje će korisnici morati da plate za postavljanje svojih reklama.

Upravo to je bila najveća zamerka odbornika iz redova opozicije, koji su poručivali da sa donošenjem ove odluke ne treba žuriti, već je napraviti onako da ona bude korisna za budžet grada, ali da ne bude veliki udar na privrednike.

- Sa ovom odlukom se kasni, jer ako je trebalo da se uvedu novi nameti bilo kome, onda je to trebalo uraditi pre usvajanja budžeta za 2017. godinu. Sa druge strane, bar okvirno je trebalo navesti koliko će te naknade iznositi - smatra Jene Maglai, predsednik odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu.

Pozicija smatra da se u ovu sferu što pre mora uvesti red.

- Unazad deset godinama imamo javašluk u ovoj oblasti, svaka vlast je pokušavala to da reši, ali nije uspela da izađe na kraj sa tim problemima i činiocima koji su izbegavali da plaćaju obaveze – podseća Gojko Radić iz Srpske napredne stranke. - Ovo je prvi set odluka u usklađivanju sa zakonom i verujem da će se konačno uvesti red i da će se naći mera u tim naknadama. Mislim da plaćanja neće biti izuzeta ni javna preduzeća, da će obaveze za sve biti jednake.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
ffilozoff Odgovori
Nije bilo vesti da se sastaje skupstina neradnika? Ne znaju da razvijaju grad,pa izmisljaju teme... Trebali su se sastati,jer bi morali raspisati lokalne izbore,jer NE rade...Ako Gojko prica o placanju privrednika za reklame,zasto to nije uradio pre 4-5 god.? Nemaju plan,program...a SUBOTICANI sve siromasniji,rade za 20.000 i grcaju u dugovima...Ja sam za vanredne lokalne izbore,jer ovu skupstinu placamo da NE RADe!!!
Овца за шишање Odgovori
Ђес', ба, Гојко, прво виолончело снс-ОВАЦА!
ccc Odgovori
ovakva tema nije za vanredne sednice koje se trebaju sazivati ako treba nesto hitno da se resi a ne problem star desetinama godina resavati navrat nanos samo da bi sazivali sednicu i placali odbornike.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.