Komentara: 7
Pregleda: 1631
Foto

Održano predavanje za srednjoškolce i studente ,,Uzmite život u svoje ruke"

06.03.2023. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
U Amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija danas je održana tribina ,,Uzmite život u svoje ruke", čiji je cilj da podstakne mlade da se oprobaju u preduzetništvu i pokrenu sopstveni biznis.
Održano predavanje za srednjoškolce i studente ,,Uzmite život u svoje ruke"

Predavanju, koje su održali Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, i  Indira Popadić, stručni konsultant i mentor u oblasti preduzetništva, prisustvovali su maturanti Politehničke i Hemijsko-tehnološke škole i studenti VTŠ.

- Želimo mladima, koji treba da naslede srpsku privredu, da prenesemo sam značaj i ideju preduzetništva, da pokažemo da nije ništa strašno i strano i da ih podstaknemo da se opredele ka tome.  Da ih ohrabrimo da budu inovativni, da budu pronalazači, da budu deo velikih kompanija, da preduzetništvo bude ono što mladi mogu da izaberu kao svoj životni poziv. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ima za cilj da podržava preduzetništvo i radi na privlačenju stranih investicija – istakao je Ivanišević, koji je okupljenima govorio o značaj preduzetništva i istrajnosti na putu ka uspešnom poslovanju. - Najvažnije je da nemamo predrasude, one su kočnica svakog napretka, dramatično nas ograničavaju u životu.

Održano predavanje za srednjoškolce i studente ,,Uzmite život u svoje ruke"Da šta god da odluče da rade to bude jer zaista žele a ne samo reda radi studentima i đacima je, između ostalog, poručila Indira Popadić, koja godinama radi na unapređenju startap preduzeća i na unapređenju položaja mladih i žena u preduzetničkom svetu.

- Predstavljamo mladima sve mogućnosti koje u preduzetništvu nudi Republika Srbija. Izuzetno je važno da mlade i najveći kapital koji imamo, a to je znanje, zadržimo u našoj zemlji i da pokažemo da ako se dobro organizuju i uče mogu da napreduju i lepo zarađuju – poručila je Indira Popadić. – preduzetništvo je isto za sve, pravila su ista, ali žene generalno imaju više obaveza i zato je jako važna podrška. Mlade treba najpre edukovati o pravilima tržišta, a potom im i dati subvencije i podržati ih da pokrenu svoj biznis.

Održano predavanje za srednjoškolce i studente ,,Uzmite život u svoje ruke"Pored znanja i veština koje stiču tokom školovanja, za đake je važno i da se upoznaju sa osnovama preduzetništva.

- Za naše đake je važno da stiču znanja i iz preduzetništva, da jednog dana pokrenu sopstveni posao i budu svoje gazde – smatra Iso Planić iz Politehničke škole.

Održano predavanje za srednjoškolce i studente ,,Uzmite život u svoje ruke"

Izvor: Subotica.com
Tribina "Uzmi život u svoje ruke - Budi sam svoj gazda" Tribina "Uzmi život u svoje ruke - Budi sam svoj gazda" Tribina "Uzmi život u svoje ruke - Budi sam svoj gazda" Tribina "Uzmi život u svoje ruke - Budi sam svoj gazda" Tribina "Uzmi život u svoje ruke - Budi sam svoj gazda" Tribina "Uzmi život u svoje ruke - Budi sam svoj gazda" Tribina "Uzmi život u svoje ruke - Budi sam svoj gazda" Tribina "Uzmi život u svoje ruke - Budi sam svoj gazda"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 1631
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.