• Pregleda: 2277

Održano predavanje u sklopu obeležavanja Dana osoba sa invaliditetom

Povodom obeležavanja 3. decembra, međunarodnog Dana osoba sa invaliditetom u klubu Karitasa održana je prezentacija i predavanje nemačke firme "Otto-bock".
Održano predavanje u sklopu obeležavanja Dana osoba sa invaliditetom

Kako je rečeno, pored svih poteškoća sa kojima se udruženja invalida nalaze, udruženje "Centar za pravi život" uz saradnju sa udruženjem "Amputiranih i rođenih sa malformacijama - Subotica" nisu želeli i neće da prekinu tradiciju obeležavanja međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Povodom nedelje osoba sa invaliditetom dva udruženja organizovala su juče druženje uz korisnu prezentaciju i predavanje, na kojima je bilo prisutno 45 osoba i gostiju iz ostalih udruženja Severnobačkog okruga: Udruženja multipleks skleroze, Udruženje distrofičara – Subotica, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu – Subotica, Udruženja vojnih penzionera – Subotica, Udruženja veterana ratnih invalida od 1990. godine, Gradsko udruženje autizma Subotica, Udruženje "Izida" iz Feketića.

Jednoipočasovno predavanje i prezentaciju održali su predstavnici nemačke firme "Otto-bock, koja ima predstavništvo u Kragujevcu. a koja je vodeća svetska firma za proizvodnju ortopedskih pomagala, modula proteza i delova za proteze, ortoze, materijale, opremu i alate za ortopedsku tehniku i rehabilitaciju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.