Komentara: 2
Pregleda: 3290
Foto

Održano predavanje o nasilju

08.04.2016. u 18:30h
Izvor: TV Subotica
Održano predavanje o nasilju

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, održano je predavanje pod nazivom „Prekinimo tišinu, zaustavimo nasilje!“ Profesor dr Zoran Pavlović, ovim putem želeo je da skrene posebnu pažnju na sve veći broj slučajeva vršnjačkog nasilja, ali i na problem nasilja uopšte.

U društvu u kome živimo, nasilje je veoma rasprostranjeno u svim oblicima. Prisutnost vršnjačkog nasilja u školama i izrazita tendencija rasta ove pojave u poslednjih nekoliko godina, predstavlja društveni problem koji zahteva rešavanje na višem, a ne samo na nivou vaspitno-obrazovne ustanove. Profesor dr Zoran Pavlović je  i istakao i problem koji se javlja kod svakog od nas, a koji može biti od krucijalnog značaja u pružanju pomoći žrtvi.

Održano predavanje o nasilju

U sadržaju Zakonika o krivičnom postupku, najveći deo odnosi se na okrivljenog i na zaštitu njegovih prava, dok se jedan mali deo odnosi na žrtvu. Nauka kao što je viktimologija, aktivno se bavi problemom dela zakonodavstva koji se odnosi na zaštitu žrtve.

Današnje predavanje „Prekinimo tišinu, zaustavimo nasilje!“, bilo je uvod u akciju koju planira Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, a koja će se pod istim nazivom održavati u narednom periodu u svim gradovima, gde ova obrazovna ustanova ima svoje akreditovane visokoškolske jedinice.

Izvor: TV Subotica
Predavanje Prof. dr Zorana Pavlovića na temu "Nasilje u porodici" Predavanje Prof. dr Zorana Pavlovića na temu "Nasilje u porodici" Predavanje Prof. dr Zorana Pavlovića na temu "Nasilje u porodici" Predavanje Prof. dr Zorana Pavlovića na temu "Nasilje u porodici" Predavanje Prof. dr Zorana Pavlovića na temu "Nasilje u porodici" Predavanje Prof. dr Zorana Pavlovića na temu "Nasilje u porodici" Predavanje Prof. dr Zorana Pavlovića na temu "Nasilje u porodici" Predavanje Prof. dr Zorana Pavlovića na temu "Nasilje u porodici"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 3290
Povezane teme

predavanje

pravni fakultet

besplatno predavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.