• Pregleda: 4327

Održano predavanje na temu "Upravljanje vremenom u preduzeću"

U okviru „Karavana znanja“ u Regionalnoj privrednoj komori održano je besplatno predavanje na temu „Upravljanje vremenom u preduzeću“.
Održano predavanje na temu "Upravljanje vremenom u preduzeću"

„Karavan znanja“ predstavlja seriju interaktivnih predavanja o unapređenju preduzetničkih veština i znanja, koje uz podršku Udruženja poslodavaca Srbije, zajednički realizuju Doba fakultet za primenjene poslovne i društvene studije iz Maribora i agencija „Blumen group“ iz Beograda.

U ulozi predavača bila je direktorka „Doba“ poslovne grupe, Jasna Dominiko Baloh, sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti upravljanja vremenom u preduzećima. Zainteresovanim privrednicima ona je kroz praktične primere pokazala koliko je za postizanje poslovnog uspeha značajno pravilno postavljanje prioriteta, disciplina i stalna kontrola onoga što je postignuto.

-Kada planiramo obaveze, mi možemo da dobijemo jedan sat više slobodnog vremena koji ćemo iskoristiti za druženje sa prijateljima, neki drugi posao ili hobi. Cilj je da mi upravljamo vremenom, a ne da vreme upravlja nama. Najčešće greške činimo kada ne postavimo ciljeve dovoljno jasno, jer nam se tada čini da radimo mnogo, ali da ne postižemo dovoljno - kaže Dominiko Baloh.

Među najčešćim „kradljivcima“ vremena u savremenom svetu su SMS poruke, telefoni, kao i razgovori sa prijateljima ili šefovima u toku radnog vremena.

-Mi mislimo da u svakom trenutku moramo biti dostupni na telefon, što nije u redu. Moramo da isplaniramo sate u kojima ćemo moći sami, na miru, da čitamo i usavršavamo se-dodaje Dominiko Baloh.

Cilj akcije „Karavan znanja“ koja se već drugu godinu realizuje u pet gradova Srbije je da privrednicima približi savremene poslovne veštine radi boljeg pozicioniranja na tržištu.

- Subotica je drugi grad koji smo posetili ove godine. Želimo da upoznamo privrednike malih i srednjih preduzeća sa najsavremenijim znanjima i omogućimo im umrežavanje, kako bi oni razmenjivali iskustva-kaže menadžerka agencije „Blumen group“ Hristina Stojiljković.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
daki Odgovori
Jesu li rukovodioci javnih preduzeca bili na predavanju,posto mnogi njihovi zaposlenici ne znaju sta ce sa slobodnim vremenom u toku radnih sati.Pa onda zuje po drustvenim mrezama,voze zene i devojke sluzbenim autima,odlaze ranije kuci itd.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.