Komentara: 7
Pregleda: 2703
Foto

Održano predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav"

21.11.2014. u 11:55h
Izvor: Subotica.com
Nakon veoma uspešnih predavanja mr Adriane Stojanović u Omladinskom klubu "Skladište" održanih u okviru projekta "Uskladišti svoju ideju" Fondacija "Danilo Kiš" je pokrenula ciklus pod nazivom "Ikone pop kulture" sa namerom da osvetli živote i dela velikana pop kulture dvadesetog veka. U skladu sa temom juče je održano predavanje pod nazivom "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav".
Održano predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav"

"Bolje umreti boreći se za slobodu nego robovati celog života.", izjavio je svejevremeno Bob Marli

Adriana Stojanović, stručnjakinja iz oblasti anglistike prisutne je odvela u sredinu dvadesetog veka do Jamajke i  upoznala ih sa likom i delom jamajčanskog pevača, tekstopisca i gitariste Roberta Nesta Marlija, poznatijeg kao Bob Marli, najpoznatijeg izvođača rege muzike, čuvenog po polularizaciji ovog muzičkog žanra van granica Jamajke.

Malo je ljudi koji su svoje ime zlatnim slovima upisali u muzičku baštinu kao što je to učinio Bob Marli, koji je sa čudnim engleskim akcentom propovedao mir, blagostanje i sreću, svirao rege, imao dovoljno dece da oformi fudbalski tim i frizuru kakvu do tada nijedna zvezda nije nosila. Bob Marli je ikona dvadesetog veka kojoj se i dalje klanja muzički svet, a čije hitove i danas obrađuju neki novi klinci.

Održano predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav"

Adriana Stojanović je master filologije i prevodilac. Završila je master studije na odseku za engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu na temu "Digitalno doba - polazište za neke nove uloge nastavnika i učenika". Tokom studija bila je stipendistkinja Ministarstva prosvete, Fonda za mlade talente, Rotari kluba Subotica i laureatkinja stipendije Eurobank EFG. Godine 2010. bila je vicešampionka sveta u poznavanju gramatike engleskog jezika, a 2011. godine joj je dodeljena Svetosavska nagrada za izuzetne rezultate i značajan doprinos razvoju obrazovanja u Republici Srbiji. Aktivna je volonterka i održala je niz prezentacija i kreativnih radionica za decu u Američkom kutku u Subotici u okviru stipendije "Endru Karnegi" koju dodeljuje ambasada SAD-a u Srbiji. Piše poeziju na srpskom i engleskom jeziku, koja je u nekoliko navrata objavljivana u domaćim i stranim časopisima. Živi i radi u Subotici.

Utisci posetilaca:

Izvor: Subotica.com
Predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav" Predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav" Predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav" Predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav" Predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav" Predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav" Predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav" Predavanje: "Bob Marli - jedan svet, jedna ljubav"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2703
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

adriana stojanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.