Komentara: 15
Pregleda: 6642
Foto

Održano peto Crnogorsko veče

13.05.2023. u 19:05h
Izvor: Subotica.com
Kruna ovogodišnjih Dana crnogorske kulture bilo je peto Crnogorsko veče, koje je održano sinoć u restoranu „Spartak“ u organizaciji Udruženja Crnogoraca Subotica.
Održano peto Crnogorsko veče

 Crnogorsko veče koje, prevashodno, za cilj ima promociju crnogorske kulture, tradicije i običaja i ove godine je okupilo brojne goste.

- Udruženje Crnogoraca Subotica osnovano je sa ciljem čuvanja i negovanja tradicije, kao  organizovanja i okupljanja crnogorskog naroda u Subotici. Drago mi je što je na ovom događaju prisutna mladost jer je na mladima da uče od nas starijih kako da sačuvaju identitet crnogorske zajednice na ovim prostorima – poručio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za privredu. – Subotička lokalna samouprava će u okviru svojih mogućnosti podržavati aktivnosti crnogorske manjine koje se odnose na negovanje njene bogate prošlosti i organizovanje kulturnih sadržaja.

Održano peto Crnogorsko veče

Po rečima Nevenke Ćirović, generalne konzulke Generalnog konzulata Crne Gore u Srbiji, crnogorska nacionalna zajednica je još jednom pokazala da u zemlji u kojoj živi čuva obraz i ponos Crne Gore.

- Dani crnogorske kulture pokazali su kako se čuva i promoviše kultura i tradicija a ovom Crnogorskom večeri ih krunišemo na najlepši način. Drago mi je što smo se okupili, što nas krasi zajedništvo koje iz nas izvlači najbolje i što nas uči da budemo što aktivniji i kreativniji – istakla je Nevenka Ćirović.

Održano peto Crnogorsko veče

Domaćin Crnogorske večeri, Udruženje Crnogoraca Subotica okuplja više stotina članova svih generacija.

- U proteklih godinu dana smo obavljali tekuće obaveze i aktivnosti, uz obeležavanje jubileja I praznika. Umesto reči, pozivam sve naše sugrađane da nas posete u novom ambijentu na koji smo jako ponosni i gde želimo da se okupljamo i realizujemo naše ideje - kaže Novica Bajagić, predsednik Skupštine Udruženja. – Pokazali smo da je naš zavičaj i identitet deo nas i da ga se nikada nećemo odreći. Ta ljubav prema zavičaju nas je naučila da volimo ovaj grad, negujemo prijateljstva sa svim našim sugrađanima bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

Održano peto Crnogorsko veče

U okviru Dana crnogorske kulture održane su projekcije filma “Grudi” rediteljke Marije Perović i „Dohvati nebo“ reditelja Milutina Darića.

Po motivima pripovetke Ive Andrića, autorka Milica Janković pripremila je predstavu „Zlostavljanje” a  Teatar 303 iz Kotora komediju „Što dalje to bolje“.

Izvor: Subotica.com
5. Crnogorsko veče 5. Crnogorsko veče 5. Crnogorsko veče 5. Crnogorsko veče 5. Crnogorsko veče 5. Crnogorsko veče 5. Crnogorsko veče 5. Crnogorsko veče
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 3 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 6642
Povezane teme

udruženje crnogoraca subotica

crnogorsko veče

dani crnogorske kulture

crnogorska nacionalna manjina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.