Komentara: 7
Pregleda: 3101

Održano pesničko veče u Srpskom kulturnom centru

06.06.2013. u 13:34h
Izvor: SuMedija
Sinoć je u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava” održano pesničko veče Književnog kluba „DIS” iz Bačke Palanke. Osmoro pesnika ovog društva predstavilo je na svoj jedinstven način svoje pesme i poeziju subotičkoj publici.
Održano pesničko veče u Srpskom kulturnom centru

Nenad Živkov, predsednik Književnog kluba „DIS”, i član Društva književnika Vojvodine rekao je da saradnja ovog kluba sa SKC-om traje godinama i da su ti susreti dragoceni jer se razmenjuju pesnička iskustva a svakako je najvažnije druženje.

- Naš klub broji oko 70-tak članova, do sada smo izdali 8 knjiga na godišnjem nivou, a klub postoji više od 54 godine — rekao je Živkov.

Pesnici ovog kluba pišu sve vrste poezije, od dečije do ljubavne, a sam Nenad Živkov objavio je do sada 14 knjiga, na kojoj je recenzent bio i čuveni pesnik Tode Nikoletić.

Saradnja sa Srpskim kulturnim centrom ovog kluba traje od 2009. godine, kada je Alisa Salopek imala svoj klub „ Severna zvezda”, a posle njih je usledila saradnja sa SKC-om. Na leto je isplaniran susret na Fruškoj Gori na „Disovim danima”.

Nakon promocije, pesnici su nastavili druženje uz neobavezno čitanje pesama i razmenjivanje knjiga i zbirki poezije. Skupu su prisustvovali i pojedini pesnici iz Subotice, članovi „Kulture snova” i Društva učitelja Subotice, među kojima i sada već afirmisana pesnikinja Dijana Uherek Stevanović, koja je nedavno promovisala svoj prvenac u Subotici zbirku „Van vremena”, kao i novi član SKC-a mladi pesnik Goran Đukanović.

Izvor: SuMedija
Pesničko veče Pesničko veče Pesničko veče Pesničko veče Pesničko veče Pesničko veče Pesničko veče Pesničko veče
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3101
Povezane teme

skc sveti sava

srpski kulturni centar

pesničko veče

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.