• Pregleda: 2441

Održano pesničko veče u Srpskom kulturnom centru

Sinoć je u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava” održano pesničko veče Književnog kluba „DIS” iz Bačke Palanke. Osmoro pesnika ovog društva predstavilo je na svoj jedinstven način svoje pesme i poeziju subotičkoj publici.
Održano pesničko veče u Srpskom kulturnom centru

Nenad Živkov, predsednik Književnog kluba „DIS”, i član Društva književnika Vojvodine rekao je da saradnja ovog kluba sa SKC-om traje godinama i da su ti susreti dragoceni jer se razmenjuju pesnička iskustva a svakako je najvažnije druženje.

- Naš klub broji oko 70-tak članova, do sada smo izdali 8 knjiga na godišnjem nivou, a klub postoji više od 54 godine — rekao je Živkov.

Pesnici ovog kluba pišu sve vrste poezije, od dečije do ljubavne, a sam Nenad Živkov objavio je do sada 14 knjiga, na kojoj je recenzent bio i čuveni pesnik Tode Nikoletić.

Saradnja sa Srpskim kulturnim centrom ovog kluba traje od 2009. godine, kada je Alisa Salopek imala svoj klub „ Severna zvezda”, a posle njih je usledila saradnja sa SKC-om. Na leto je isplaniran susret na Fruškoj Gori na „Disovim danima”.

Nakon promocije, pesnici su nastavili druženje uz neobavezno čitanje pesama i razmenjivanje knjiga i zbirki poezije. Skupu su prisustvovali i pojedini pesnici iz Subotice, članovi „Kulture snova” i Društva učitelja Subotice, među kojima i sada već afirmisana pesnikinja Dijana Uherek Stevanović, koja je nedavno promovisala svoj prvenac u Subotici zbirku „Van vremena”, kao i novi član SKC-a mladi pesnik Goran Đukanović.

Izvor: SuMedija

povezane teme

7
Nenad Odgovori
I gde je bilo obavestenje na internetu da ce se ovo odrzati?
bukin Odgovori
@Nenad: Nigde. Oni samo redovno obavestavaju sta radi cuveni Dr. Ivanisevic.
A.S. Odgovori
..zato ni publike nije bilo...
Lara Odgovori
У овом граду увек је било важно ко си и чији си. Ако испред имена немаш Др. Мр. Ниси жив и нико за тебе не мора да зна а има много квалитетних људи. У Б. Паланци песници су понос свога града.
Vesko Odgovori
Vidi se da nije bilo zakuske, jer bi inace bilo vise gostiju, pogotovo politicara.Nase politicare bas ne
interusujue knjizevnost, jer to njih nije unosno.
... Odgovori
Zbirka pesama "Van vremena", je prvenac drage Ivane Papes Bogosavljev a ne Dijane Uherek Stevanovic!
Горан Тодоров Odgovori
Информацију о овом дешавању, и следећем хуманитарног карактера које се одржава данас пласирали смо још 31. маја.

http://www.subotica.com/vesti/humanitarni-koncert-i-pesnicko-vece-u-srpskom-kulturnom-centru-sveti-sava-id15624.html

Хуманитарни концерт мешовитог хора СКЦ "Свети Сава"

http://www.subotica.com/desavanja/07.jun.2013.humantarni-koncert-mesovitog-hora-skc-sveti-sava-id6519.html
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.