Komentara: 3
Pregleda: 3595
Video
Foto

Održano koncertno veče u čast "Bitlsa"

24.05.2017. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Koncertno veče posvećeno grupi "Bitls" održano je sinoć, u Velikoj većnici Gradske kuće. Mladi subotički pevači i ženski omladinski hor izvodili su pesme i kompozicije ove legendarne britanske grupe.
Održano koncertno veče u čast "Bitlsa"

Koncertno veče okupilo je mnogobrojnu publiku u Velikoj većnici Gradske kuće, koju je na početku koncerta pozdravio dirigent Maćaš Murenji, rekavši da će se potruditi da ih izvođenjem pesama vrati u šezdesete i sedamdesete godine.

- Ove večeri ne izvodimo Betovena, ni Mocarta, tako da slobodno pevajte sa nama, uživajte i hvala vam što ste se u ovako velikom broju okupili – zahvalio se Muranji i našalio da će prekinuti koncert ukoliko publika ne bude plesala.

Održano koncertno veče u čast "Bitlsa"

Mirna Radulović, vokalna solistkinja, izrazila je zadovoljstvo što ju je Murenji pozvao da bude deo ovog koncerta.

- Volim Bitlse, slušala sam ih kao mala i odrasla sam uz tu muziku. Takođe, pevala sam njihove pesme u Muzičkoj školi i zaista sam presrećna što večeras imam priliku da izvodim i tu vrstu muzike – rekla je Radulović.

Koncert je započeo pesmom "Yesterday", a tokom koncerta publika je imala prilike da čuje neke od legendarnih hitova pop-rok benda kao što su "Don't let me down", "Yellow submarine", "Something in the way", "Come together" i mnoge druge. Koncert se završio pesmom "Let it be", koju je izvela pevačica Jelena Ristić, poznatija kao Jellena.

Održano koncertno veče u čast "Bitlsa"

Jellena je istakla kako je Subotica jedan od retkih gradova koji neguje ovakvu vrstu muzike.

- Mirna i ja još od 2010. godine radimo ovakve programe, ali smo izvodile pesme grupe "ABBA", a večeras prvi put Bitlse. Iako pripadam generaciji koja možda više pamti Bitlse, moram da kažem da mi nisu bili omiljeni. Međutim, kada sam počela da se pripremam za ovaj koncert, prosto sam se zaljubila u njihove pesme, tako da su mi sada i oni omiljeni iz tog perioda – rekla je Jellena.

Održano koncertno veče u čast "Bitlsa"

Na koncertu je nastupila i subotička grupa "Mani-mani", kao i ženski omladinski hor pod dirigentskom palicom Maćaša Murenji. Među solistima koji su interpretirali hitove kultnog pop-rok sastava bili su Andrej Ademi, Atila Halas, Nenad Došenović - Besni, Stefan Vukčević, Alen Marković i Marko Stantić.

Izvor: Subotica.com
Koncertno veče posvećeno Bitlsima Koncertno veče posvećeno Bitlsima Koncertno veče posvećeno Bitlsima Koncertno veče posvećeno Bitlsima Koncertno veče posvećeno Bitlsima Koncertno veče posvećeno Bitlsima Koncertno veče posvećeno Bitlsima Koncertno veče posvećeno Bitlsima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3595

Povezana vest

Povezane teme

koncert

gradska kuća

murenji maćaš

ženski omladinski hor

Bitlsi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.