Komentara: 0
Pregleda: 2627

Održano drugo Književno veče u MZ Centar 3

10.06.2017. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Drugo poetsko veče pod nazivom "Književne večeri četvrtkom" održano je u prostorijama Mesne zajednice Centar 3, a gošća večeri bila je spisateljica Sofija Gerdijan.
Održano drugo Književno veče u MZ Centar 3

Nakon prve uspešne književne večeri, na kojoj je gost bio mladi subotički autor Duško Krmpotić, ovog puta gošća manifestacije bila je naša sugrađanka, poznata umetnica Sofija Gerdijan.

Prostorije Mesne zajednice Centar 3 bile su premale da prime sve zainteresovane građane za rad ove spisateljice, koja svoj književni rad započinje još 1994. godine delom "Ruže na stolu".

Održano drugo Književno veče u MZ Centar 3

Deo stvaralačkog opusa koji je spisateljica predstavila na književnoj večeri činile su zbirke poezije "Prah i slovo", "Zrno života", "Ptica rugalica" i "Sećanja znaci", potom zbirka poezije za decu "Album" kao i zbirke priča "Od Kozarice do Lokve", "Drežnica u Bombaju" i "Na trnju biseri". Posebno je bio autentičan način izražavanja Sofije Gerdijan koji uverava publiku u toplinu njenih opažanja.

Autorka je na kraju večeri izrazila veliku zahvalnost i sreću zbog brojnosti prisutnih, osvrćući se na detalj da se književno veče održava na mestu sa kojeg ima pogled na zgradu Pošte, u kojoj je provela svoj radni vek.

Održano drugo Književno veče u MZ Centar 3

Sledeće druženje u okviru projekta "Književne večeri četvrtkom", kako organizatori najavljuju, održaće se na mađarskom jeziku, kada će svoj opus predstaviti i umetnici koji svoja dela stvaraju na tom jeziku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2627
Povezane teme

mz centar 3

književno veče

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.