• Pregleda: 2530

Uspešno prvo poetsko veče "Književne večeri četvrtkom" u MZ "Centar 3"

Poetsko veče pod nazivom "Književne večeri četvrtkom" održano je sinoć, u prostorijama Mesne zajednice Centar 3. Gost večeri bio je mladi subotički autor Duško Krmpotić, pesnik i satiričar.
Uspešno prvo poetsko veče "Književne večeri četvrtkom" u MZ "Centar 3"

Prvo poetsko veče u okviru "Književnih večeri četvrtkom" okupilo je veliki broj poštovalaca pisane reči. Organizatori iz Mesne zajednice Centar III najavlju da će, u saradnji sa udruženjem "Omladinski građanski parlament", nastaviti da organizuju ovakva druženja, u cilju promocije dela subotičkih književnika. Već početkom juna, planirano je da se održi i drugo veče poezije u okviru ovog projekta.

Duško Krmpotić, koji je bio gost prve večeri, autentičan je po socijalnim temama u kojima dominira psovka, zbog čega je često na meti književnih kritičara. Autor je nekoliko zbirki poezija i satire, među kojima su "Žrtvene stepenice", "Ej, to ti je ovaj život!", "Ko na damu pika", a poznate satire su "Črčkarije raspamećenih ličnosti" i "Čika Gvozden s kartonskim kutijama". Neka njegova dela prevedena su na italijanski, ruski, nemački i mađarski jezik.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.