Komentara: 9
Pregleda: 5245

Održano Bajmočko bunjevačko prelo

04.02.2013. u 21:05h
Održano Bajmočko bunjevačko prelo

U okviru proslave jednog od četiri nacionalna praznika Bunjevaca, Dana Velikog prela, u organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra „Bajmok“ u petak, 1. februara održano je Bajmočko bunjevačko prelo.

Bogat kulturno-umetnički program upotpunila su deca iz Bunjevačkog kulturnog centra „Tavankut“ i deca koja u Bajmoku pohađaju izborni predmet bunjevački govor s elementima nacionalne kulture.

Među brojnim zvanicama ovogodišnje prelo u Bajmoku, koje je ujedno i jubilarno deseto po redu, podržao je i gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

Po starom bunjevačkom običaju i ove godine u Bajmoku je služena domaća krompirača i uz nju kiseli kupus, dok su se gosti posle toga mogli zasladiti pogačom s makom.

Pred kraj programa domaćin je svim Marijama, Marama, Marijanama... povodom imendana poklonio prigodan poklon.

Bajmočko bunjevačko prelo Bajmočko bunjevačko prelo Bajmočko bunjevačko prelo Bajmočko bunjevačko prelo Bajmočko bunjevačko prelo Bajmočko bunjevačko prelo Bajmočko bunjevačko prelo Bajmočko bunjevačko prelo
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 5245

Povezana vest

Povezane teme

mirko bajić

Modest Dulić

bunjevačko prelo

bajmočko bunjevačko prelo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.