• Pregleda: 2589

Održani 47. Berbanski dani u Hajdukovu

Danas se u Hajdukovu završava tradicionalna manifestacija u slavu grožđa i vina, 47. izdanje Berbanskih dana. Ova manifestacija se održava samo nedelju dana nakon palićkih Berbanskih dana.
Foto: Tibor Tot
Održani 47. Berbanski dani u Hajdukovu

U selu Hajdukovo ovog vikenda održava se najstarija manifestacija berbanskih dana u ovom delu Bačke, koja okuplja veliki broj proizvođača iz subotičko-horgoške regije.

Za razliku od Palića Berbanski dani na Hajdukovu traju tri dana, počeli su petak tokom poslepodneva svečanim otvaranjem, a završavaju se danas zabavnim i kulturnim programom, degustacijom rakije i vina, svečanom misom i za kraj predstavom na fudbalskom terenu u Hajdukovu. Program možete pogledati u povezanoj vesti.

Manifestaciju "47. Berbanski dani u Hajdukovu" u petak su su otvorili gradonačelnik Subotice Jene Maglai i Ištvan Haško, predsednik MZ "Hajdukovo".

foto: Tibor Tot

Što se tiče jučerašnjeg dana u sklopu manifestacije održani Međunarodni fudbalski turnir za veterane, susreti motorista, odbojkaški turnir za žene, a zabavni deo se nastavio sa retro večeri.

Iako vreme prethodna tri dana nije išlo na ruku organizatora na manifestaciji je svoje proizvode izložilo pedesetak učesnika, a privukla je veliki broj meštana Hajdukova, posetilaca iz okolnih prigradskih naselja, ali i iz Mađarske.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Vesko Odgovori
Gradonacelniku najvise prija berba od poreza na imovinu i doprinosa , koji stizu na naplatu,
kao i druge dazbine koji idu u gradsku kasu. Malo ce sebi i svojoj vlasti olaksati dusu na taj
nacin sto ce se preneti i restauirati spomenik Svetog Trojstva u centar grada.
marko Odgovori
Ko to plaća ? Što pre se rešiti ovog coveka ? Samo da pastor sredi svoje dvoriste i biće sve ok !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.