Komentara: 0
Pregleda: 1929
Foto

Održana završna svečanost projekta "Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI"

23.01.2019. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš", danas je svečano otvorena izložba slika pod nazivom "Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI", nastalih u okviru prve likovne kolonije koja je realizovana sa mladim osobama sa invaliditetom iz našeg grada.
Održana završna svečanost projekta "Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI"

''Možemo i mi'' je neformalna omladinska organizacija osoba sa invaliditetom iz Subotice, koja je osnovana prošle godine kako bi aplicirala na konkurs "Mladi su zakon" Ministarstva omladine i sporta, s projektom "Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI''. Izložba, koja je danas otvorena, predstavlja završni deo ovog projekta u kojem su učestvovale 23 mlade osobe sa invaliditetom iz našeg grada, stvarajući prava remek dela sa akademskim slikarima, likovnim umetnicima i pedagozima u toku minulog zimskog raspusta.

- Osećam se prezadovoljno kada pogledam ovu izložbu i shvatim da su osobe sa invaliditetom uspele da iniciraju i nametnu jednu akciju, da same sebe izraze i okupe svoje vršnjake, likovne umetnike i stvaraoce koji su se zaista velikodušno odazvali i pružili podršku u njenoj realizaciji. Ovo je bila predivna avantura koju je činilo pet pripremnih radionica u trajanju od po pet sati, završno druženje sa svim učesnicima projekta, a na kraju i predstavljanje radova subotičkoj javnosti, na šta smo veoma ponosni. Naš plan je da i dalje menjamo milje našeg grada i društva, u smislu da ličnom participacijom učestvujemo u tom menjanju i da pokrećemo akcije koje će biti sličnog karaktera - rekla je Vera Đorđević, koja je pružila dodatnu podršku neformalnoj omladinskoj organizaciji "Možemo i mi".

Održana završna svečanost projekta "Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI"

U toku dvomesečnog rada, podršku prvoj Likovnoj koloniji sa osobama sa invaliditetom, pružili su vršnjaci iz Politehničke škole koji pohađaju smer Likovni tehničar, kao i 10 likovnih stvaralaca iz Subotice, Bačke Palanke, Pančeva, Beograda i Brčkog, među kojima je bila i Nela Horvat, dugogodišnja slikarka iz našeg grada.

- Likovna kolonija je bila nešto zaista posebno za sve nas. To su divne emocije i iskustva, nešto što zaista treba doživeti, biti tu, raditi sa njima i osetiti tu ljubav, sreću i zadovoljstvo koje nose u sebi dok se druže i stvaraju zajedno sa nama. Ovo je bio izazov, koji nam je doneo obostrano zadovoljstvo - poručila je Horvat.

Održana završna svečanost projekta "Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI"

Izložbu radova naših mladih sugrađana sa invaliditetom moguće je pogledati do kraja nedelje u prostorijama Fondacije "Danilo Kiš".

Izvor: Subotica.com
Završni deo projekta “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI'' Završni deo projekta “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI'' Završni deo projekta “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI'' Završni deo projekta “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI'' Završni deo projekta “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI'' Završni deo projekta “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI'' Završni deo projekta “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI'' Završni deo projekta “Avantura zvana Likovna kolonija sa OSI''
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1929
Povezane teme

osobe sa invaliditetom

Fondacija Danilo Kiš

izložba slika

mladi su zakon

likovna kolonija

možemo i mi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.