Komentara: 0
Pregleda: 3461
Foto

Održana "Vojvođanska konferencija o energetici 2016"

30.06.2016. u 15:21h > 19:15
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Skupštine Vojvodine, Generalnog konzulata Republike Mađarske i Mađarske nacionalne trgovačke kuće u Velikoj većnici Gradske kuće održana je „Vojvođanska konferencija o energetici 2016“.
Održana "Vojvođanska konferencija o energetici 2016"

Ideja za održavanjem konferencije posvećene energetskom sektoru proizašla je iz težnje da se poveća broj stranih investitora koji su spremni da ulažu na teritoriji Srbije u ovu oblast. Među učesnicima bile su zainteresovane firme iz Mađarske, predstavnici Grada Subotice i Pokrajinske vlade, bankarskog sektora, kao i stručnjaci iz oblasti energetike dve zemlje.

Da je konferencija dobra prilika za podsticanje saradnje u ovoj oblasti, smatra i generalni konzul Republike Mađarske u Srbiji, Janoš Babić.

- Videli smo po nekim istraživanjima da u oblasti energetike koja između ostalog, obuhvata toplane i zelenu energiju, u Srbiji nema većeg mađarskog ulaganja i investicija. Uz pomoć Mađarske trgovačke kuće i Ministarstva spoljnih poslova našli smo puno zainteresovanih firmi, spremnih da se pojave da tržištu Srbije. Konferencija je dobra mogućnost da se ostvare kontakti. Sa dve, tri opštine razgovori su već na dobrom putu, a mislim da će nakon ove konferencije biti više dobrih vesti i započetih pregovora - kaže generalni konzul, Janoš Babić.

Održana "Vojvođanska konferencija o energetici 2016"

Uzrok nedovoljne zastupljenosti stranih investitora u oblasti energetike, pomoćnik generalnog direktora JKP „Beogradske elektrane“, Petar Vasiljević vidi u čestim promenama vlasti na lokalnom nivou.

- Projekti u oblasti energetike ne mogu biti realizovani u kratkom roku, potrebno je dve, tri ili čak četiri godine a investicione vrednosti su do nekoliko miliona evra. Očekujem da ćemo posle ove konferencije napraviti pozitivan iskorak i ostvariti konkretne i vidljive rezultate u primeni tehnologije-kaže Petar Vasiljević i dodaje - Neophodna je bolja informisanost predstavnika lokalnih samouprava o potencijalima i benefitima korišćenja savremenih tehnologija, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije. Takođe, za implementaciju novih projekata u ovoj oblasti neophodni su i podsticaji u vidu bespovratnih sredstava.

Izvor: Subotica.com
Vojvođanska konferencija o energetici Vojvođanska konferencija o energetici Vojvođanska konferencija o energetici Vojvođanska konferencija o energetici Vojvođanska konferencija o energetici Vojvođanska konferencija o energetici Vojvođanska konferencija o energetici Vojvođanska konferencija o energetici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3461
Povezane teme

energetska efikasnost

konferencija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.