Komentara: 20
Pregleda: 10651
Video

Održana vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

06.03.2020. u 14:45h
Izvor: Subotica.com
Održana vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

Danas, tačno u podne, održana je vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije sa jednom tačkom dnevnog reda - Upravljanje situacijom u slučaju potvrđene pojave virusa COVTD 19 u Subotici, na teritoriji severnobačkog upravnog okruga u skladu sa predviđenim procedurama rada štaba.

Kako je navedeno u saopštenju, članovi štaba upoznati su sa aktuelnom epidemiološkom situacijom kao i svim neophodnim merama zdravstvenog nadzora koje su sprovedene od naddežnih i ovlašćenih zdravstvenih ustanova.

Održana vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije

Utvrđeno je da je situacija na nivou Severnobačkog okruga u celosti pod kontrolom, kao i da ne postoji potreba za uvođenje bilo kakvih vanrednih mera postupanja.

Ispoštovani su predviđeni protokoli i algoritmi propisani od strane Ministarstva zdravlja i Svetske Zdravstvene Organizadije, savesno i posvećeno od strane lekara i medicinskog osoblja, koji su na vreme sproveli sve preventivne mere, postavljanje sumnje na infekciju, izolacije pacijenta i daljeg postupanja sa kontaktima, u cilju sprečavanja daljeg širenja infekcije.

Okružni štab za vanredne situacije postupaće isključivo u skladu sa zakonskom procedurom i merama koje će preduzimati Ministarstvo zdravlja Srbije i Vlade Republike Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 10651

Povezane vesti

Povezane teme

štab za vanredne situacije

sednica štaba za vanredne situacije

korona virus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.