Komentara: 16
Pregleda: 4707
Foto

Održana tribina "Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba"

20.03.2015. u 10:52h
Izvor: Subotica.com
U Otvorenom univerzitetu u četvrtak uveče, u organizaciji UG „Solidarnost“ i Centra lokalne demokratije, održana je prva tribina u ciklusu „Evropske i naše teme“, koja je govorila o stvaranju nove političke opcije u našoj zemlji i na kojoj su učestvovali Borislav Stefanović, potpredsednik DS-a, i sociolog i politikolog Boško Kovačević.
Održana tribina "Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba"

Po rečima Borislava Stefanovića, našoj zemlji je potrebna prava levica, koja neće glasati za smanjenje plata i penzija i neće dozvoliti da sav teret ponesu njeni građani.

- Novi poredak treba da stavi kapital u ruke građana, a ne građane u ruke kapitala, da se okrene vrednovanju rada, pomoći nezaposlenima, poljoprivrednicima i srednjem sloju koji je gotovo uništen – objasnio je Stefanović, naglašavajući da novim programom ne želi da ruši Bojana Pajtića. - Moramo čuti mišljenje i stav građana, razbiti nacionalne parohije koje se prave, naročito u ovim krajevima, i zaista doneti bolji život građanima, a ne samo prazne priče i neispunjena obećanja. U Subotici za dve godine, od kako je došla na vlast Srpska napredna stranka nijedno novo radno mesto nije otvoreno, tačno se zna koja stranka ima koju kvotu za zapošljavanje u javnom sektoru. Subotica je mesto gde su nove ideje uvek nailazile na dobar odjek, nadam se da će tako biti i sa našom željom da politiku isteramo iz javnog sektora, da mladima pružimo šansu za zaposlenje iako nemaju člansku kartu partije na vlasti, zaustavimo neustavno smanjenje plata i penzija.

Sociolog Boško Kovačević naveo je nekoliko razloga zbog kojih je neophodno stvaranje organizacije levice, a najvažniji je što se mora zaustaviti propast građana, jer postojeće društvo umesto da vodi ka boljitku ide u sunovrat.

- Možda je to i nasušna potreba, jer su liberalizam i nacionalizam ugasili sve političke ideju u proteklih 25 godina i doveli do katastrofalnog položaja građana – naglasio je Kovačević.

Izvor: Subotica.com
Tribina: Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba Tribina: Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba Tribina: Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba Tribina: Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba Tribina: Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba Tribina: Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba Tribina: Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba Tribina: Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 16
Pregleda: 4707
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

tribina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.