• Pregleda: 4270

Održana tribina "Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba"

U Otvorenom univerzitetu u četvrtak uveče, u organizaciji UG „Solidarnost“ i Centra lokalne demokratije, održana je prva tribina u ciklusu „Evropske i naše teme“, koja je govorila o stvaranju nove političke opcije u našoj zemlji i na kojoj su učestvovali Borislav Stefanović, potpredsednik DS-a, i sociolog i politikolog Boško Kovačević.
Održana tribina "Politička levica u Srbiji - U raljama (zlo)upotreba"

Po rečima Borislava Stefanovića, našoj zemlji je potrebna prava levica, koja neće glasati za smanjenje plata i penzija i neće dozvoliti da sav teret ponesu njeni građani.

- Novi poredak treba da stavi kapital u ruke građana, a ne građane u ruke kapitala, da se okrene vrednovanju rada, pomoći nezaposlenima, poljoprivrednicima i srednjem sloju koji je gotovo uništen – objasnio je Stefanović, naglašavajući da novim programom ne želi da ruši Bojana Pajtića. - Moramo čuti mišljenje i stav građana, razbiti nacionalne parohije koje se prave, naročito u ovim krajevima, i zaista doneti bolji život građanima, a ne samo prazne priče i neispunjena obećanja. U Subotici za dve godine, od kako je došla na vlast Srpska napredna stranka nijedno novo radno mesto nije otvoreno, tačno se zna koja stranka ima koju kvotu za zapošljavanje u javnom sektoru. Subotica je mesto gde su nove ideje uvek nailazile na dobar odjek, nadam se da će tako biti i sa našom željom da politiku isteramo iz javnog sektora, da mladima pružimo šansu za zaposlenje iako nemaju člansku kartu partije na vlasti, zaustavimo neustavno smanjenje plata i penzija.

Sociolog Boško Kovačević naveo je nekoliko razloga zbog kojih je neophodno stvaranje organizacije levice, a najvažniji je što se mora zaustaviti propast građana, jer postojeće društvo umesto da vodi ka boljitku ide u sunovrat.

- Možda je to i nasušna potreba, jer su liberalizam i nacionalizam ugasili sve političke ideju u proteklih 25 godina i doveli do katastrofalnog položaja građana – naglasio je Kovačević.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

16
Doodlity Odgovori
Ko priča o levici? Istaknuti član stranke koja je od 2001. do 2012. učestvovala u pljački svega što je preostalo da se opljačka i tajkunima budzašto prepustila stotine najboljih preduzeća u Srbiji? Zar nije bilo nikoga na tom skupu da ga pita ima li obraza?
Vesko Odgovori
Ovaj mlad polticar nije los,cak sto vise uspesan je diplomata, a za njega se ne vezuju nikakve afere.
Srbiji i Subotici je potrebna ozbiljnija levica, ali ne u likovima kao sto je Vulin, cija stranaka je ucest-
vovala u donosenju losih zakona, o radu i penzionisanju, minimalnoj ceni radi i drugim zakonima.
bisni subocan Odgovori
Bas neka primera liga levice,sve sa Modestom Dulicem,Nebojsom Janjicem,Slavkom Paracom,Perom Balazevicem.Sve levicari u srcu a vozni park im vridi barem 80 000 evrica.Jal nam to neka nova snaga Sobotice?
Uvek u pravu Odgovori
Pošto mi nismo zemlja u kojoj ima demokratije (a predstavljamo se da kao da jesmo) ovakav skup je trebalo zabraniti a takođe i skup desnice da ne bi pomislili da vučem na tu stranu. Mogu da osnuju partijske ćelije po uzoru na 30-te godine prošlog veka pa neka u ilegali sastanče do mile volje pošto nas samo truju i lažu svojim vicevima. Na kraju krajeva pokazali su se u dugogodišnjem uništavanju i pljačkanju države i opet im je malo.[*...*]
gdja Bugarsko Odgovori
fantasticna tribina! zao mi je sto nisam mogla prisustvovati, ali sam poslusala snimak na YouTube-u, preporucujem svima koji nisu bili da poslusaju snimak (Buđenje levice u Subotici) - ako vas zanima, a trebalo bi da nas sve zanima.
simpatizer Odgovori
Koga ovi žuti zamajavaju bio sam na skupu iz čiste radoznalosti mislim da su žuti tako isprozivani da im neće više pasti na pamet da se javno eksponiraju na raznim tribinama i ovaj žutać je prošao kao pajtić svi su oni ista bagra koju treba rasterat motkama.
Celu privredu su uništili, opljačkali, razvukli i sad tobož imaju obraza da pričaju o pljačkaškim privatizacijama ovi dulići paraći janjići penčići blaževići stvarno nemaju OBRAZ.
Mada i ove lopine iz SNS nisu ništa bolje kada će se ispitat koliko je opljačkana čistoća i zelenilo sa malverzacijama radićevog i labanovog benzina, taj benzin su platili građani Subotice.
Sve ove treba počistit sa političke scene dosta su harali Srnijom.
Drago mi je da ih je UG SOLIDARNOST dobro izprozivao, samo tako nastavite i na sledećim izborima će te dobiti moj glas, a verujem i mnogi subotičana jer imate petlju da svima u lice saspete istinu.
Sledeću tribinu organizujte i pozovite SPS pa im saspite u lice sve što rade u ovom gradu njihove prljave igre koje svakodnevno čine su unazadile naš grad sto godina, ta tribina bi bila još posećenija siguran sam.
Pozdrav za sve članove UG SOLIDARNOST, samo tako nastavite imate simpatije mnogi građana Subotice.
Vesko Odgovori
U svakom slucaju levica ce morati preovladati da zastiti radnicku klasu, samo ne u dosadasnjim
poltickim strankama i njenim liderima, vec jedna savremena, humana i tramsparentna levica, sa
daleko vise odgovornosti za svoje birace. Mislim da smo se ovih, bivsih i prabivsih dobro zasitili.
Darko Odgovori
Kako ih nije sramota da pričaju o krizi levice, sjebali su sve što se moglo sjebati, sever je sjebala stranka iz koje dolazi ovaj čovek. DS i SNS će uskoro na smetlište istorije!!
samir Odgovori
kakav uzas. posle pljacke veka ds koji je unistio srbiju ponovo pokusava da sakupi glasove od maloumnih gradjana ali necemo to dozvoliti vise ne gresimo
ansin Odgovori
Jesu levica oni sto levom rukom primaju mito a desnica sto u desnu?
Forest Gamp Odgovori
Znaci demokrate su stigli do rasksrnice gde nema semafora nego je znak samo obavezno skretanje u levo.
Forest Gamp Odgovori
Jesu li zapevali mozda onu ; Pioniri maleni mi smo vojska prava..
MimiOrangutan Odgovori
a od kad je šabanoti stefanović i DS levica? nije im išlo? pa sad menjaju priču da još pomalko iskraduckaju što još nisu?

a nisu li oni već rušili neke levičare????
djiraga Odgovori
Braća D...ći su inače poznata kao veliki levičari i antikapitalisti! To su oni zidali zgrade i postavljali optičke kablove na poklon siromašnom narodu,samo mi neznamo.
djiraga Odgovori
A tu je vidim i Nebojša Janjić,poznati i priznati levičar i borac za socijalnu pravdu!
jsgg Odgovori
borko prada :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.