Komentara: 46
Pregleda: 6925

Održana tribina Demokratske stranke

11.03.2015. u 12:01h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Otvorenog univerziteta u utorak uveče održana je tribina povodom 25 godina od obnavljanja rada Demokratske stranke, na kojoj su govorili Bojan Pajtić, predsednik stranke i premijer Pokrajinske Vlade, i Slavko Parać, predsednik GrO DS-a.
Održana tribina Demokratske stranke

Po rečima Bojana Pajtića, Subotica je pravi pokazatelj rada aktuelne republičke vlasti jer se u njoj u protekle dve godine nije realizovala nijedna strana investicija, dok su u vreme dok je grad i državu vodila Demokratska stranka u Privrednu zonu „Mali Bajmok“ došli "Kontinental", "Dunkermotoren", "Norma", "Simens",  "Kalcedonija"...

- To je pokazatelj da je vlast nesposobna da privuče strane investitore, ali da povuče poklon EU, kao što je slučaj sa skoro 56 miliona evra koji su bili namenjeni za subvencije i razvoj agrara – istakao je Pajtić i kritikovao saradnju sa „Etihadom“ i smanjenje plata i penzija. - Teret loše vlasti spao je na leđa srednjeg sloja, kome su smanjene plate i penzije, a uz to efekte uštede nećemo videti jer je ono što bi se uštedelo za dve godine palo u vodu samo jednim potezom bivšeg ministra Krstića koji nije konvertovao evro u dolar.

Održana tribina Demokratske stranke

Zbog toga je DS sa Pajtićem na čelu oformio „Vladu u senci“, koja ima za zadatak da da kritički osvrt na poteze aktuelne vlasti, ali i da kreativno, odnosno predlaganjem zakonskih akata, pomogne u rešavanju problema.

- DS se suočio sa velikim problemima, trenutno ima oko 10-11% podrške i podsećam da smo bili i u mnogo goroj situaciji pa smo izlazili kao pobednici – naglasio je Pajtić. - Svakodnevno imamo priliv novog članstva iz sličnih političkih opcija jer smo trenutno jedina prava opozicija u državi.

Kako je tribina bila otvorena za javnost, građani su, između ostalog, tražili objašnjenje od Pajtića zbog čega je Saša Vukadinović, bivši direktor u BIA, na mestu njegovog savetnika za bezbednost, kao i kako je moguće da Nebojša Janjić, sa potvrđenom optužnicom, bude savetnik pokrajinskog sekretara za urbanizam.

Izvor: Subotica.com
Tribina povodom obeležavanja 25 godina od obnavljanja rada Demokratske stranke Tribina povodom obeležavanja 25 godina od obnavljanja rada Demokratske stranke Tribina povodom obeležavanja 25 godina od obnavljanja rada Demokratske stranke Tribina povodom obeležavanja 25 godina od obnavljanja rada Demokratske stranke Tribina povodom obeležavanja 25 godina od obnavljanja rada Demokratske stranke Tribina povodom obeležavanja 25 godina od obnavljanja rada Demokratske stranke Tribina povodom obeležavanja 25 godina od obnavljanja rada Demokratske stranke Tribina povodom obeležavanja 25 godina od obnavljanja rada Demokratske stranke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 46
Pregleda: 6925
Povezane teme

bojan pajtić

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.