Komentara: 3
Pregleda: 3509

Održana Svetosavska akademija

27.01.2014. u 16:00h
Izvor: RTV Yueco
Uoči Savindana, u SKC „Sveti Sava“ tradicionalno se svake godine, održava Svetosavska akademija, kojom se i završava sedmodnevni program posvećen prvom srpskom prosvetitelju. U svečanom programu su učestvovali najmlađi članovi Kulturnog centra, polaznici hora „Iskončići“.
Održana Svetosavska akademija

Od kada je posle obnavljanja SKC „Sveti Sava“, počelo obeležavanje Svetosavske nedelje, Svetosavska akademija i bal predstavljaju završnicu održavanja ove manifestacije. Blagosiljanjem slavskog kolača i koljiva, počeo je kulturni program, u kojem su pod rukovodstvom glumca Boška Boškova, učestvovali učenici subotičkih osnovnih škola, polaznici veronauke.

Muzički deo programa izveli su članovi nedavno osnovanog hora, pri SKC, „Iskončići“. Od oktobra prošle godine, od kada je iz školskog, prerastao u gradski hor   broj članova se znatno uvećao, te trenutno broji oko 90 članova. Po programskom karakteru, ostali su verni tradiciji, jer se bave isključivo obradom starih izvornih pesama sa područja Balkana.

Brojna subotička publika uživala je sinoć u izvođenju najmlađih, koji su pokazali kako se odlično snalaze kako u izvođenju tekstova, tako i starih tradicionalnih pesama, često na različitim dijalektima i jezicima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3509
Povezane teme

skc sveti sava

srpski kulturni centar

svetosavska nedelja

srpski kulturni centar sveti sava

svetosavska akademija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.