Komentara: 20
Pregleda: 5305

Održana Svečana sednica grada

01.09.2012. u 17:12h
Izvor: RTV City
U narednih godinu i po dana će se u Subotici zaposliti 4000 Subotičana - rekao je gradonačelnik Modest Dulić na svečanoj sednici Skupštine grada povodom Dana Grada.
Održana Svečana sednica grada

Subotica slavi dan grada u znak sećanja na 1. septembar 1779. godine kada je austro-ugarska vladarka Marija Terezija proglasila Suboticu slobodnim kraljevskim gradom. Na svečanoj sednici bio je prisutan veliki broj zvanica iz diplomatskog kora, javnog i kulturnog života, a podeljena su i najviša gradska zvanja i priznanja.

Tradicionalnim podizanjem zastave Grada Subotica na jarbol ispred Gradske kuće u 9,45 časova počela je ceremonija proslave Dana Grada Subotica. Na svečanoj sednici Skupštine grada, koja je okupila predstavnike verskih zajednica, diplomatskog kora, visokih političkih zvaničnika, gradonačelnik Subotice Modest Dulić je u svom obraćanju podsetio šta je sve urađeno u predhodnom periodu. Gradonačelnik je istakao da će se ove godine završiti Kolektor 2 i 7, vodozahvat 2.

Kao i prethodnih godina, na svečanoj sednici Skupštine Grada podeljena su najviša gradska priznanja Pro urbe i Počasni građanin. Priznanje ’Pro urbe’ dodeljeno je Miroslavu Jovančiću, slikaru, muzičaru i kustosu, Smiljanu Njagulu, novinaru, Gaboru Sagmajsteru, sportisti i Stanku Nimčeviću, predsedniku Opštinske organizacije invalida rada. Zvanje ’Počasni građanin’, koje se dodeljuje za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanju ugleda grada Subotice u zemlji i inostranstvu, Livija Tot je uzela umesto supruga koji je preminuo dr Lajoša Tota, pedagogu i univerzitetskom profesoru, a dodeljeno je i prof. dr Nikoli Ilankoviću, neuropsihijatru i kliničkom neurofiziologu.

Proslava je u znaku jubileja 100 godina od izgradnje Gradske kuće i secesije. Iz gradske kase izdvojeno je, kao i prošle godine tri milion dinara za proslavu Dana grada. Kruna svečanosti je koncert Željka Samardžića koji počinje u 20,30 minuta.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 5305
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Modest Dulić

počasni građanin

pro urbe

dan grada

priznanje pro urbe

podizanje zastave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.