Komentara: 2
Pregleda: 1984

Održana Smotra pevača i dečijih horova

08.09.2012. u 21:43h
Izvor: RTV Yueco
Sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće održana 8. Smotra dečijih pevača i horova. Na smotri je nastupilo oko 65 učenika osnovnih škola iz Subotice i okolnih naselja. Realizaciju su potpomogli grad Subotica, Pokrajinski sekretarijat za propis, upravu i nacionalne zajednice, Konzulat Rebublike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno veće i Zavod za kulturu Vojvođanskih Hrvata.
Održana Smotra pevača i dečijih horova

Hrvatsko muzičko udruženje „Festival Bunjevački pesama“ u svom sastavu ima dečiji tamburaški orkestar koji ima oko 40 članova. Na ovogodišnjoj smotri nastupilo je oko 70 izvođača iz Subotice i okolnih naselja.

Osam godina se realizuje smorta dečjih pevača i horova. Juče je izvedeno 15 kompozicija uz pratnju Dečjeg tamburaškog orkestra pod vođstvom profesorke Mire Temunović.Osim dece iz Subotice, učestvovali su i mališani iz Đurđina, Tavankuta, Starog Žednika i Male Bosne.

Smotra nije takmičarskog karaktera i zamišljena je, pre svega, kao druženje dece i prezentovanje njihovih mogućnosti. Ideja organizatora je da podstakne kompozitore da prave što više kompozicija za decu, jer su do sada imali po 10, a ove godine samo jednu novu kompoziciju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1984
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.