Komentara: 3
Pregleda: 2077

Održana sednica Gradskog veća

19.01.2016. u 16:16h
Izvor: Radio Subotica
Na danas održanoj sednici Gradskog veća, 115. po redu, našlo se dvanaest tačaka dnevnog reda, među kojima su bili program energetske efikasnosti grada, unapređenje uslova života Subotičana, utvrđivanje nominalnog iznosa roditeljskog dodatka za prvo dete i utvrđivanju nominalnog iznosa jenokratne novčane pomoći trudnicama na teritoriji Grada Subotice.
Održana sednica Gradskog veća

Gradsko veće donelo je rešenje po kome će grad ove godine iz svog budžeta za prvo dete izdvajati na ime roditeljskog dodatka 10 hiljada dinara. Na istoj sednici odlučeno je da će se na ime jednokratne novčane pomoći trudnicama iz budžeta isplaćivati po 15 hiljada dinara. Više o ovome u pvvezanoj vesti.

Grad će na ime korišćenja mineralnih sirovina i geotermalnih resursa dobiti 6 miliona dinara. 2 miliona dinara je ostalo od prošle godine. Tih 8 miliona dinara biće iskorišćeno za popravku ulica u mesnim zajednicama Kelebija, Hajdukovo i Makova sedmica, sanaciju energetskih gubitaka objekata Hajdi, Pera Detlić i Palčica predškolske ustanove Naša radost. Na Kelebiji će biti popravljene Izletnička i Jorgovanska ulica, u Hajdukovu Prespanska ulica, na Makovoj sedmici Pulska i Negotinska ulica.

Na današnjoj sednici Gradskog veća je donet predlog Odluke o donošenju Programa energetske efikasnosti u Subotici. Grad bi u skladu sa nacionalnim ciljem trebalo da 2018. godine smanji potrošnju energije za 9 odsto u odnosu na ono što je potrošeno 2008. godine. Predlog ove odluke biće prosleđen gradskoj skupštini.

Odbornici će se izjašnjavati i o predlogu Plana postavljanja urbane opreme držača za bicikle na javnim površinama, programu mera za unapređenje uslova života na teritoriji grada za ovu godinu, utvrđivanju nominalnog iznosa roditeljskog dodatka za prvo dete i jednokratne novčane pomoći trudnicama iz sredstava gradskog budžeta i drugim temama.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2077

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog veća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.