Komentara: 16
Pregleda: 11706

Grad nastavlja da podržava trudnice i VTO

20.01.2016. u 16:24h
Izvor: Subotica.com
U okviru podrške porodici i brige za natalitet, Grad Subotica je u budžetu za 2016. godinu predvideo isti nivo davanja u odnosu na prošlu godinu.
Grad nastavlja da podržava trudnice i VTO

Za jednokratnu pomoć trudnicama je iz gradskog budžeta opredeljeno 22 miliona dinara na godišnjem nivou, te će korisnice jednokratne pomoći dobijati po 15.000 dinara. Ukoliko je u pitanju prvorođeno dete, na ime roditeljskog dodatka će biti izdvajano po 10.000 dinara, a za tu meru u budžetu je predviđeno ukupno 8 miliona dinara.

- Iznosi su identični kao prošlogodišnji, nadam se da će biti bolja finansijska situacija te da ćemo moći da izdvajamo veća sredstva za ovu kategoriju stanovništva, koja zahteva brigu zajednice-kaže Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Grada Subotica.

Jedna od pronalitetnih mera, zbog sve lošijeg prirodnog priraštaja je i finasiranje trećeg pokušaja vantelesne oplodnje (VTo) o trošku Grada Subotica.

- I ove godine u gradskom bužetu je predviđen isti iznos kao i prošle godine. Tada smo imali 6 zahteva, što nije veliki broj. Ovo je pokušaj da utičemo na pronatalitetnu politiku. Mislim da bi izdvajanje trebalo da bude veće, iako nismo smanjivali iznos u odnosu na prethodne godine-kaže Milimir Vujadinović, član GV zadužen za oblast socijalne zaštite Grada Subotica

Za treći pokušaj vantelesne oplodnje iz gradskog budžeta biće izdvojeno milion dinara. Pravo na treći pokušaj u bici za potomstvo imaju parovi, koji su imali dva neuspešna pokušaja na teret RFZO.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 11706

Povezana vest

Povezane teme

raspodela sredstava pronatalitetnog fonda

naknada za trudnice

jednokratna pomoć trudnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.