Komentara: 1
Pregleda: 2046

Održana repriza predstave "Nepoželjni"

08.12.2014. u 14:24h
Izvor: Subotica.com
Sinoć je u klubu "Effecta" održana prva repriza predstave "Nepoželjni" koju su izveli polaznici glumačke radionice mladog subotičkog glumca Vladimira Grbića.
Održana repriza predstave "Nepoželjni"

Premijera prestave "Nepoželjni" odigrana je 1. decembra u Dečijem pozorištu. Ovu predstavu su pripremali polaznici glumačke radionice Vladimira Grbića, glumca Narodnog pozorišta Subotica. U saradnji sa Udruženjem "STAV Plus" , polaznici glumačke radionice Otvorenog univerziteta pripremili su predstavu povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a.

Po rečima autora predstave, ovo je pre svega predstava o strahovima - o strahu od bolesti, o strahu od drugih i drugačijih. Ljudi se vrlo često osećaju ugroženima, zbog čega je ova emocija u tkivu svakog modernog društva.

- "Bolest o kojoj pričamo ne odnosi se samo na HIV pozitivne, već ona dobija širi društveni kontekst. Bolest jednog modernog društva koje ne vidi šta se dešava u ovom trenutku i koje ne sluša šta nam duhovi prošlosti poručuju. Kad je u pitanju prostor u kome se naša predstava dešava, to nisu bolnice, zamračene ulice, zatvori, ili striptiz klubovi. To su kancelarije, moderni restorani, otmeni restorani, toplina porodičnog doma, čime je cela situacija dovedena do apsurda, ali u potpunosti korespondira sa jednim apsurdnim svetom koji se nalazi samo na par koraka od naše bezbedne pozorične scene, a ovo je ipak samo jedna predstava." - zaključuju autori i dodaju da predstava "Nepoželjni" priča o ljudima koje društvo odbacuje, ali kroz naslov i mi kao autori zauzimamo određeni stav, jer ko su zaista nepoželjni u ovom društvu? na publici je da odluči. Predstava se sastoji iz isečaka iz raznih filmova, pozorišnih predstava, kao i novinskih članaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2046
Povezane teme

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.