Komentara: 0
Pregleda: 3174
Foto

Održana prva radionica udruženja "Jogi"

07.12.2014. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
Juče je u Knjižari “Plato” održana radionica pod nazivom "Pričologija". Tema prve radionice je bila “Meda u pretprazničnom raspoloženju”. Radionica je počela u 11 časova i trajala do 12 časova. Roditelji su sa zadovoljstvom doveli decu na druženje i učenje, te su ona bila u sigurnim rukama učiteljica Mirjane Stevanović i Mirjane Kosanović.
Održana prva radionica udruženja "Jogi"

Na prvoj radionici mališani su izrađivali slikovnice.Svi su se angažovali, zabavljali I učiteljice su uspele da im održe pažnju. Šta su tačno radili, rekla nam je učiteljica Mirjana Stevanović:

- “ Priča ustvari jeste naša autorska. Napravile smo je na osnovu knjige “Medologija vesele priče o medama”, odosno na osnovu naših interdisciplinarnih metoda koje radimo, da se iz više oblasti obuhvati na jednom času dosta sadržaja.  Priča jeste da se deca potaknu, da dobiju neka obaveštenja, da se pronađu obaveštenja koja oni znaju, koji su to sadržaji sa kojima su oni već upoznati. Stvarali su sa nama priču, bitno je da znaju svoje znanje da koriste i da povezuju sa onim što je novo. Oni treba da naprave završetak priče. Dobili su uputstva kako da naprave svoju slikovnicu. Na prvoj strani će napisati naziv, na sledeće tri strane crtaju i na kraju ime autora.”

Više o Udruženju Jogi popričali smo sa predsednicom Udruženja Oliverom Imbronović:

“Samo Udruženje je nastalo pod nekom inicijativom samih roditelja. To su roditelji koji imaju decu sa poteškoćama, bilo da je u učenju, pisanju i čitanju, ili definisane dijagnostike disleksije, disgrafije i diskalkulije. Roditelji koji na ovom području Subotice imaju takvu decu, zaista nailaze na određenu tešku situaciju, pogotovo što se tiče dijagnostifikacije, odnosno dijagnostike. Jako je teško da se utvrdi i kaže da je to ta problematika u pitanju. Mnogi završavaju sa decom kod neuropsihijatara, kod neurologa, to se onda definiše kao veći problem, a zaista je samo reč o pedagoškom problemu koji se da prevazići ako se na vreme utvrdi. Bilo bi dobro čak u predškolskom uzrastu, a takođe u osnovnoškolskom već kada dete krene da čita i piše. Naročito se prepozna tek u petom razredu, kada dete prevaziđe učiteljicu, zato je jako važno da prvo roditelji, potom učitelji i vaspitači određenim pitanjima već konstatuju da ima nekih poteškoća, i te poteškoće su rešive. Iz tog razloga je osnovano ovo Udruženje, da pomogne pre svega roditeljima, a preko roditelja da se utiče na širu javnost, na učitelje, stručnjake, pedagoge, psihologe, logopede, da zaista konstatuju šta je poteškoća kojeg je stepena i kako da se pristupi.”

Održana prva radionica udruženja "Jogi"

Udruženje "Jogi" postoji već dve godine. Uz pomoć Fondacije “Majksner” iz Budimpešte i uz donaciju Euro Petrola uslepi su da iškoluju 5 stručnjaka - vaspitačicu, logopeda vaspitača, psihologa i dve učiteljice koji će u budućnosti da rade na otkrivanju poteškoća kod dece, u što ranijem uzrastu i otklanjanju tih poteškoća. Ove godine su održali stručnu konferenciju gde su bili predavači iz Majksner Fondacije sa dugogodišnjim iskustvom. Konferencija je donela stručnim licima po jedan poen. Uspeli su da je zaštite, da je akredituju  i imali su veliku podršku Pedagoškog zavoda Vojvodine.

Jedan od većih problema je i taj što još uvek nemaju svoje prostorije za rad:

- “Više puta smo konkurisali u Gradskoj upravi da bismo dobili naše prostorije. Imamo obećanje da ćemo sledeće godine da ih dobijemo. Za sada se služimo  prostorijama jednog člana Udruženja koji je voljan da nam pomogne, i iz Knjižare “Plato” su nam ustupili ovaj prostor što je jako lepo od njih” - rekla nam je predsednica Udruženja Olivera Imbronović.

Radionica će se održavati svake subote od 11 do 12 časova, cena je  200 dinara. U radionici mogu da učestvuju sva deca, ne samo ona sa poteškoćama, mlađeg školskog uzrasta.

Ako roditelji primete kod svog deteta određene poteškoće u učenju, čitanju, pisanju, ili ako žele da prijave dete na radionicu mogu da se jave u Udruženje Jogi  na brojeve telefona: 024/548-565;  Jasminka Grunčić, potpredsednica Udruženja Jogi 063/633-166; Olivera Imbronović, predsednica Udruženja 063/292-500;  učiteljica Mirjana Stevanović 063/364-367 i učiteljica Mirjana Kosanović  063/622-796, a mogu i da potraže Udruženje na Fesjbuku ili na njihom web sajtu.

Izvor: Subotica.com
Radionica udruženja "Jogi" Radionica udruženja "Jogi" Radionica udruženja "Jogi" Radionica udruženja "Jogi" Radionica udruženja "Jogi" Radionica udruženja "Jogi" Radionica udruženja "Jogi" Radionica udruženja "Jogi"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3174

Povezana vest

Povezane teme

udruženje jogi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.