• Pregleda: 4471

Održana prva "Čvarkijada" u MZ Peščara

U subotu je održana prva „Čvarkijada“ u MZ Peščara. Ova manifestacija izazvala je oduševljenje, kako takmičara tako i građana ove mesne zajednice.
Održana prva "Čvarkijada" u MZ Peščara

Učestvovalo je 26 ekipa, a da su i žene vrsni majstori u pripremi čvaraka, potvrđeno je i na ovoj manifestaciji, jer na takmičenju učestvovala i jedna ženska ekipa, kao i nekoliko mešovitih.

Građani MZ Peščara u subotu su uživali u degustaciji čvaraka i mesnih prerađevina. Ipak, oni ističu da su ovakvi događaji najlepši upravo zbog druženja.

Takmičari su čvarke pripremali po starim receptima. Iako je festival bio takmičarskog tipa, takmičari tvrde da je plasman najmanje bitan, a da je cilj ovakvih skupova upravo druženje, ali i promocija tradicije. Majstori u pravljenju čvaraka bili su raspoloženi i da nam otkriju recept za dobre čvarke.

Predstavnici MZ Peščara veoma su zadovoljni odzivom učesnika, ali i brojem posetilaca. Nadaju se da će ovaj festival postati tradicija, i da će naredne godine privući još više takmičara.

Učesnici prve Čvarkijade, pored toga što su pokazali umešnost u pravljenju čvaraka, predstavilii su se i kao veoma humani, te će tri ekipe iz MZ Peščara, podeliti, na osnovu spiskova, čvarke, ali i mast socijalno ugroženim porodicama.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
pajo Odgovori
Koja je ovo glupost! Ima jedna cvarkijada na Palicu sta treba nju kvariti ! Sto se nisu setili neceg drugog!
u inat svima
.@ ,pajo..Pajo... Pajo.. Pajo..Pa cvaraka nikada dosta!!! ..Pa jos vruca kruva...mmmmmm!!
pajo
I nemas opet soli!
Andrej Odgovori
Zašto se ostali predsednici ne ugledaju na Rankovića?
Ne daj bože da prodje ko njegov imenjak na 8.plenumu..
hahah
Uvek u pravu Odgovori
Što više ovakvih dešavanja a što manje politike. Bravo majstori za čvarke.
sloba958 Odgovori
Svaka čast
pajo Odgovori
Ma daj sad ce jos smisliti Prvi maj u Pescari.No salu na stranu nagodinu cvarkijada nece biti bez cetrdeset kotlova plus profi liga!Mozda jos i ove! A naravno trazi se i konkurencija u Duvan cvarcima! Plus zelje su i da organizujemo deci uzrasta do 5 razreda aktivnosti Recimo Crvenog krsta<nesto u vezi prve pomoci>! Sto je ovaj put izostalo zbog kratkog vremena oranizacije!Prenos preko FBa ili Preko Spozora uzivo!Plus mnostvo manjih nagrada koje ce obezbediti sponzori !Razni saljivi zadatci ce biti pred takmicarima i posetiocima!Bez Politike! Naravno pobednik druge cvarkijade je Pajo! Ps Bice ekstra ljutih cvaraka za Ziri kao i ovaj put!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.