Komentara: 7
Pregleda: 5135

Održana prva "Čvarkijada" u MZ Peščara

27.02.2017. u 16:18h
Izvor: RTV Yueco
U subotu je održana prva „Čvarkijada“ u MZ Peščara. Ova manifestacija izazvala je oduševljenje, kako takmičara tako i građana ove mesne zajednice.
Održana prva "Čvarkijada" u MZ Peščara

Učestvovalo je 26 ekipa, a da su i žene vrsni majstori u pripremi čvaraka, potvrđeno je i na ovoj manifestaciji, jer na takmičenju učestvovala i jedna ženska ekipa, kao i nekoliko mešovitih.

Građani MZ Peščara u subotu su uživali u degustaciji čvaraka i mesnih prerađevina. Ipak, oni ističu da su ovakvi događaji najlepši upravo zbog druženja.

Takmičari su čvarke pripremali po starim receptima. Iako je festival bio takmičarskog tipa, takmičari tvrde da je plasman najmanje bitan, a da je cilj ovakvih skupova upravo druženje, ali i promocija tradicije. Majstori u pravljenju čvaraka bili su raspoloženi i da nam otkriju recept za dobre čvarke.

Održana prva "Čvarkijada" u MZ Peščara

Predstavnici MZ Peščara veoma su zadovoljni odzivom učesnika, ali i brojem posetilaca. Nadaju se da će ovaj festival postati tradicija, i da će naredne godine privući još više takmičara.

Učesnici prve Čvarkijade, pored toga što su pokazali umešnost u pravljenju čvaraka, predstavilii su se i kao veoma humani, te će tri ekipe iz MZ Peščara, podeliti, na osnovu spiskova, čvarke, ali i mast socijalno ugroženim porodicama.

Izvor: RTV Yueco
Prvi festival domaćih čvaraka - Čvarkijada 2017 Prvi festival domaćih čvaraka - Čvarkijada 2017 Prvi festival domaćih čvaraka - Čvarkijada 2017 Prvi festival domaćih čvaraka - Čvarkijada 2017 Prvi festival domaćih čvaraka - Čvarkijada 2017 Prvi festival domaćih čvaraka - Čvarkijada 2017 Prvi festival domaćih čvaraka - Čvarkijada 2017 Prvi festival domaćih čvaraka - Čvarkijada 2017
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 5135
Povezane teme

mz peščara

čvarkijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.