Komentara: 0
Pregleda: 1669
Foto

Održana promocija knjige “Svetski i evropski šampion” ("Orlići" iz Novog Zelanda)

28.08.2023. u 10:42h
Izvor: Subotica.com
Naši šampioni ponovo u Subotici, gradu u kome su, moglo bi se reći gradili planove i iz kojeg su kretali po svetski i evropski trofej, a povod sjajnog okupljanja i druženja sa nekim budućim prvacima u Velikoj većnici Gradske kuće je bila promocija knjige-monografije “Svetski i evropski šampion” koja predstavlja svedočanstvo najvećeg uspeha našeg fudbala i donosi mnogo detalja na putu do evropskog trona u Litvaniji i svetskog na Novom Zelandu.
Održana promocija knjige “Svetski i evropski šampion” ("Orlići" iz Novog Zelanda)

U svečanom ambijentu Velike većnice okupili su se oni koji su ostvarili neverovatne rezultate, koji su doprineli uspehu tih generacija i deca koja sanjaju da jednog dana postanu šampioni kao Sergej Milinković Savić, Mijat Gaćinović, Aleksandar Mitrović, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Marko Pavlovski… Dečiji osmesi su krasili prepunu salu, ali su njihova pažnja i sjaj u očima posebno plenili dok su pratili inserte sa najvećih sportskih smotri iz Litvanije i Novog Zelanda odakle su se naši reprezentativci vratili sa najsjajnijim medaljama i šampionskim peharima.

Održana promocija knjige “Svetski i evropski šampion” ("Orlići" iz Novog Zelanda)Na ovom posebnom događaju u našem gradu prisustvovali  su tadašnji, a sada počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije i počasni građanin Subotice Tomislav Karadžić, kapiten genracije koja se okitila evopskim zlatom Marko Pavlovski, trener i član stručnog štaba Ljubinka Drulovića iz  Litvanij, Đorđe Vasić, Igor Gačić jedan o koautora monografije koji je i sam bio neposredni akter oba uspeha naše reprezentacije, a video linkom iz Španije se obratio Nemanja Maksimović strelac gola u finalu za svetski tron.

Prisutnima se prvo obratio Tomislav Karadžić, počasni predsednik FSS u vreme čijeg mandata su postignuti istorijski uspesi koji će se pamtiti, a koji su upravo bili povod da se u Subotici održi promocija ove knjige i obeleži decenija od osvajanja Evropskog prvenstva.

Održana promocija knjige “Svetski i evropski šampion” ("Orlići" iz Novog Zelanda)- Ova knjiga biće mlađim pokolenjima putokaz u životu, da se bave sportom, postanu dobri ljudi – rekao je Karadžić. - Biti prvak Evrope, biti na krovu sveta, uspeh je koji nije lako ponoviti. Pobediti jedan Brazil u finalu, ostaviti iza sebe mnoge velike evropske i svetske reprezentacije, dugo godina, zajedno sa Holandijom, biti u vrhu UEFA rang liste mlađih selekcija, neverovatni su rezultati, neverovatna dostignuća. Sve to govori da smo nacija koja ima talenat, da smo kao Savez dobro radili, uz napomenu da je svaki šraf u toj organizaciji funkcionisao kako treba. Nemoj niko da se zavarava, nema uspeha ako u sistemu nema atmosfere i nešto ne funkcioniše na način kako je to neophodno za sistem Fudbalskog saveza. Sve je važno, struka, direktori, selektori, zatim rukovodioci, tehnička lica, sve mora da funkcioniše na pravi način i svako od njih je zaslužan za ono što je Srbija ostvarila u Litvaniji i na Novom Zelandu! Neću preterati ako kažem da je osvajanje Prvenstva sveta na Novom Zelandu najveći uspeh srpskog fudbala i da ga je jako teško ponoviti. Takav rezultat ima produženo dejstvo, jer svi znamo ko su danas nosioci igre u najačem državnom timu.

Priliku da pozdarvi prisutne imao je i gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Održana promocija knjige “Svetski i evropski šampion” ("Orlići" iz Novog Zelanda)- Uspehe je najbolje pamtiti ako su zabeleženi, a ovo je štivo sada sačuvano za mnoge generacije. Cela Srbija je bila ponosna na ove uspehe omladinske reprezentacije, a nekako poseban razlog da slavi ove rezultate ima Subotica. Evropsku titulu u Suboticu je doneo Milan Vojvodić, svetsku titulu Stefan Ilić i Stefan Milošević, tada prvotimci našeg Spartaka – istakao je gradonačelnik Bakić i podsetio da je svim ovim rezultatima naših selekcija upravo Subotica bila početna stanica, odnosno turnir „Stevan Ćele Vilotić“, koji će i ove godine nastaviti tradiciju. - Grad Subotica nije slučajno dobila zvanje Evropskog grada sporta za 2024. godinu i u decembru 2023. godine subotički sportisti će sa ponosom u Evropskom parlamentu uneti zastavu Srbije. Jer grad Subotica je grad državnih, evropskih i svetskih šampiona.

U ime Fudbalskog saveza Vojvodine prisutnimsa se obratio Goran Drača, potpredsednik FSV.

Održana promocija knjige “Svetski i evropski šampion” ("Orlići" iz Novog Zelanda)- Stefan Ilić i Stefan Milošević pokazali su i dokazali da su čuda moguća. Da igrači iz malog kluba, male sredine, mogu doći do svetskog trona! Zato, deco, verujte u sebe, verujte u čuda, verujem da ćemo u vremenu koje dolazi promovisati i neku novu knjigu koja će govoriti o novim uspesima srpskog fudbala, knjigu u kojoj će se naći i ime nekog ko sada sedi u ovoj sali – rekao je Drača.

Na kraju su svoje utiske sa mališanima podelili i oni koji su nam doneli evropsko zlato. Kapiten Marko Pavlovski, vođa generacije iz Litvanije podsetio se hemije i jedinstva tima koji su doveli do titule prvaka Evrope. Trener u stručnom štabu Ljubinka Drulovića, Đorđe Vasić, osvrnuo se pričom o mnogi anegdotama sa šampionata, a na kraju upoznao javnost sa jednim zanimljivim detaljem.

- Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške čelnika, neverovatne logistike. Fokus je naravno na igračima i stručnom štabu, ali koliko je Tomislav Karadžić poštovao sve ono što smo ostvarili govori i činjenica da je prvi put u istoriji Saveza jedna mlađa selekcija dobila nagradu za postignuti rezultat – naglasio je Vasić.

Održana promocija knjige “Svetski i evropski šampion” ("Orlići" iz Novog Zelanda)

U ime autora deci se obratio Igor Gačić, svedok najvećih uspeha srpskog reprezentativnog fudbala tada tim menadžer, zatim novinar sa Novog Zelanda. Čovek koji se posle finalnog meča sa Brazilom na Novom Zelandu dosetio da izuje kopačku strelcu pobedonosnog gola Nemanji Maksimoviću koju su imaju priliku da vide svi oni koji su bili na promociji knjige,  kao i pehar osvojen u Litvaniji.

Svim prisutnim mališanima na kraju su podeljene knjige čiji su autori Igor Gačić, Mirko Vrbica i Nebojša Petrovć.

Održana promocija knjige “Svetski i evropski šampion” ("Orlići" iz Novog Zelanda)

Izvor: Subotica.com
Promocija monografije o "Zlatnim orlićima" sa Novog Zelanda Promocija monografije o "Zlatnim orlićima" sa Novog Zelanda Promocija monografije o "Zlatnim orlićima" sa Novog Zelanda Promocija monografije o "Zlatnim orlićima" sa Novog Zelanda Promocija monografije o "Zlatnim orlićima" sa Novog Zelanda Promocija monografije o "Zlatnim orlićima" sa Novog Zelanda Promocija monografije o "Zlatnim orlićima" sa Novog Zelanda Promocija monografije o "Zlatnim orlićima" sa Novog Zelanda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1669
Povezane teme

tomislav karadžić

fudbalska reprezentacija srbije

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.