• Pregleda: 4485

Održana promocija knjige "Kolege Glembajevi"

U čitaonici Gradske biblioteke preksinoć je predstavljena knjiga „Kolege Glembajevi“, autora Damira Šitea. Knjiga “Kolege Glembajevi“ predstavlja kratak zapis o istoriji privatnih izvršitelja na našim prostorima.
Održana promocija knjige "Kolege Glembajevi"

Pored autora, o knjizi su govorili i predsednica Komore izvršitelja Srbije, Aleksandra Trešnjev, sudija Osnovnog suda, Tamara Trajković, istoričar Kalmar Kuntić, kao i profesor Marinko Vuković, lektor knjige.

Sa istorijatom privatnih izvšitelja, autor knjige i sam privatni izvršitelj, Damir Šite se susreo leta 2013. godine, kada je bio gost Komore izvršitelja Mađarske. Podatak da su na ovim prostorima, koji su bili poznati kao vojvođansko pravno područje , postojali „kraljevski sudski izvršitelji“ podstaklo ga je da izučava građu o pojedincima koji su u periodu od nekoliko decenija sprovodili izvršne radnje u postupcima izvršenja pred tadašnjim sudovima.

Prema rečima istoričara, Kalmara Kuntića, knjiga „Kolege Glembajevi“ predstavlja značajan doprinos istoriji prava na našim prostorima, iako nije namenjena isključivo pravnicima, već i širokoj čitalačkoj publici.

O knjizi, koja je izašla u izdanju Izdavačke kuće „Lyceum Iuris“, su pored predstavnika izdavača i autora, govorili i predsednica Komore izvršitelja Srbije, Aleksandra Trešnjev, sudija Osnovnog suda u Subotici, Tamara Trajković, lektor Marinko Vuković i istoričar, Kalmar Kuntić. Moderator književne veče bila je bibliotekar Jelena Cvetić.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
billybob Odgovori
Naslov je mogao biti malo .... maštovitiji.
opljačkan Odgovori
Knjiga bolje da je imala naslov OTIMAČI ZADNJEG ZALOGAJA SIROTINJI.
Kada će izvršitelji zakucati na vrata LOPOVA, TAJKUNA, BIZNISMENA koji ne isplaćuju poreze, plate, doprinose zaposlenima, kada će sud da kazni stečajne sudije i upravnike koji više od decenije pljačkaju ovaj narod. Ovi dželati izvršitelji otimaju zadnji zalogaj iz usta opljačkanom obespravljenom narodu, kako ih nije sramota da i knjige pišu o njihovoj otimačini.
Lija Odgovori
Krleza, da je ziv, smejao bi se ovome....

Preko zvucnog imena drame, doci do zvezda....
hrvoje Odgovori
bezvezna knjiga od bezveznog autora. bezveze su nam zauzeli salu gde smo trebali da ucimo morali smo da napustimo ko poslednje skitnice da bih oni predstavljali knjigu ko da nisu mogli to na drugom mestu a da puste decu da uce...
tetka Odgovori
Čitam ove komentare i pitam se odakle toliko zlo u ljudima. Ako ne znam čoveka i ne znam sadržaj knjige koju je napisao odakle mi pravo da komentarišem o njemu i njegovom radu.

@Hrvoje
Možda je i taj čovek nekada sedeo u čitaonici i učio da bi dostigao nivo obrazovanja i znanja dovoljan da napiše knjigu. Možda će delić njegovog znanja i tebe ZARAZITI pa ćeš i ti jednoga dana napisati nešto pametnije od ovog komentara.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.