Komentara: 5
Pregleda: 5256

Održana promocija knjige "Kolege Glembajevi"

30.09.2015. u 09:42h
Izvor: RTV Yueco
U čitaonici Gradske biblioteke preksinoć je predstavljena knjiga „Kolege Glembajevi“, autora Damira Šitea. Knjiga “Kolege Glembajevi“ predstavlja kratak zapis o istoriji privatnih izvršitelja na našim prostorima.
Održana promocija knjige "Kolege Glembajevi"

Pored autora, o knjizi su govorili i predsednica Komore izvršitelja Srbije, Aleksandra Trešnjev, sudija Osnovnog suda, Tamara Trajković, istoričar Kalmar Kuntić, kao i profesor Marinko Vuković, lektor knjige.

Sa istorijatom privatnih izvšitelja, autor knjige i sam privatni izvršitelj, Damir Šite se susreo leta 2013. godine, kada je bio gost Komore izvršitelja Mađarske. Podatak da su na ovim prostorima, koji su bili poznati kao vojvođansko pravno područje , postojali „kraljevski sudski izvršitelji“ podstaklo ga je da izučava građu o pojedincima koji su u periodu od nekoliko decenija sprovodili izvršne radnje u postupcima izvršenja pred tadašnjim sudovima.

Održana promocija knjige "Kolege Glembajevi"

Prema rečima istoričara, Kalmara Kuntića, knjiga „Kolege Glembajevi“ predstavlja značajan doprinos istoriji prava na našim prostorima, iako nije namenjena isključivo pravnicima, već i širokoj čitalačkoj publici.

O knjizi, koja je izašla u izdanju Izdavačke kuće „Lyceum Iuris“, su pored predstavnika izdavača i autora, govorili i predsednica Komore izvršitelja Srbije, Aleksandra Trešnjev, sudija Osnovnog suda u Subotici, Tamara Trajković, lektor Marinko Vuković i istoričar, Kalmar Kuntić. Moderator književne veče bila je bibliotekar Jelena Cvetić.

Izvor: RTV Yueco
Promocija knjige „Kolege Glembajevi“ Promocija knjige „Kolege Glembajevi“ Promocija knjige „Kolege Glembajevi“ Promocija knjige „Kolege Glembajevi“ Promocija knjige „Kolege Glembajevi“ Promocija knjige „Kolege Glembajevi“ Promocija knjige „Kolege Glembajevi“ Promocija knjige „Kolege Glembajevi“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5256
Povezane teme

promocija knjige

čitaonica gradske biblioteke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.