• Pregleda: 2152

Održana promocija knjige "Brojanice iz Gračanice"

U okviru Nedelje pravoslavlja, sinoć je u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ održana promocija knjige „Brojanice iz Gračanice-Povesnica časti i beščašća“, Dobrice Erića.
Održana promocija knjige "Brojanice iz Gračanice"

Erić je sačinio spev o istoriji srpskog naroda, od starih Slovena do naših dana, koji je objavila Srpska književna zadruga u saradnji sa Društvom srpskih domaćina.

Na tematsko-motivskom planu on kazuje o vekovnom stradanju srpskog naroda na ovim prostorima, o ideološko-političkim zamkama kroz koje je narod prošao, o srpskim vladarima, čija su imena zlatnim slovima ispisana u srpskoj istoriji, ali i o srpskoj neslozi i izdaji.

Prema rečima Dobrice Erića, knjiga, koju je pisao punih 12 godina, predstavlja njegov pokušaj da se nekako spasemo od tuge. On govori istinu u stihovimada bi se, kako kaže,  lakše pamtila.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

2
latinica Odgovori
Podržavam. Svako treba da neguje svoju istoriju. Isto tako treba da znamo i istoriju subotičkih katolika, bunjevaca, mađara i jevreja i ostalih vera. O vekovnom stradanju ljudi koji su privrženi Vatikanu.Veri koja ne pravi razliku između boje kože, narodnosti. Molim lepo one koji se ne slažu samnom, da incognito posete jednu nedeljnu misu, u bilo kojoj katoličkoj crkvi u Subotici. I posle toga da napišu svoj komentar.
OLIVERA Odgovori
Olivera
Dragi Dobrice, svojom Prkosnom pesmom si postao besmrtan. Želim ti još mnogo zdravlja i da jos dugo budeš medju nama.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.