Komentara: 0
Pregleda: 1474

Održana "Noć otvorenih ateljea"

11.06.2012. u 15:37h
Izvor: RTV Yueco
Održana "Noć otvorenih ateljea"

Manifestacija "Noć otvorenih ateljea" pod sloganом "Osvetli mrak" održana je u subotu u 34 grada Srbije, među kojima je bio i naš grad. Ovo je druga godina manifestacije, a prema našim saznanjima u Subotici su učestvovala dva ateljea.

Cilj “Noći otvorenih ateljea” je promovisanje kulture i pružanje mogućnosti posetiocima da posete prostore u kojma umetnici stvaraju. Moderna galerija “Likovni susret” je za sve zainteresovane otvorila vrata Grafičkog ateljea u kojem je tokom ove manifestacije radilo desetak umetnika. Posetioci su mogli da vide umetnike kako rade na matrici,kako je stvaraju, ali i kako se grafika štampa.

Umetnost sve češće biva sporedna stvar, a “Noć otvorenih ateljea” za cilj ima da proširi svest o umetničkom stvaralaštvu, i kulturi generalno, i da je približi svakoj osobi koja želi da se kulturno edukuje. Veliki problem mladih umetnika je nedostatak prostora za rad, pa je ova manifestacija prilika da se ukaže na ovaj problem, smatra kustos “Likovnog susreta”, Miroslav Jovančić.
 
“Noć otvorenih ateljea” je organizovana po drugi put u našoj zemlji, u organizaciji udruženja građana “Fraktal 3”.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1474
Povezane teme

noć otvorenih ateljea

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.