• Pregleda: 3058

Održana "Noć muzeja" u Subotici

Oko 20.000 Subotičana je u subotu posetilo brojne kulturne ustanove koje su učestvovale u “Noći muzeja”. Petu godinu zaredom Subotica je učestvovala u ovoj manifestaciji. Inicijator održavanja “Noći muzeja” u našem gradu je Gradski muzej, a treću godinu Grad Subotica je generalni pokrovitelj.
Održana "Noć muzeja" u Subotici

Gradski muzej Subotica kao centralna ustanova “Noći muzeja” nekoliko godina zaredom beleži rekordni broj posetilaca tokom 8 sati ove noći kulture, u odnosu na celu godinu. Godišnje muzej poseti oko 20.000 hiljada ljudi, dok je samo u subotu ovu ustanovu posetilo oko 7.000 ljudi. Oko 20.000 ljudi je u subotu posetilo 22 kulturne ustanove u Subotici I okolini.

Već devet godina se “Noć muzeja” održava u Srbiji, a naš grad je po peti put učestvovao u ovoj manifestaciji kulture. 22 kulturne ustanove u Subotici I okolini su ove subote otvorila svoja vrata posetiocima ponudivši im razne kulturne sadržaje poput: izložbi slika, projekcija filmova, pozorišnih predstava, raznih radionica I obilazaka istorijskih građevina.

Noć muzeja Subotica

Noć muzeja Subotica

Noć muzeja Subotica

SuMedija / Dejan Malagurski

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.