Komentara: 0
Pregleda: 3392

Održana "Noć muzeja" u Subotici

21.05.2012. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Oko 20.000 Subotičana je u subotu posetilo brojne kulturne ustanove koje su učestvovale u “Noći muzeja”. Petu godinu zaredom Subotica je učestvovala u ovoj manifestaciji. Inicijator održavanja “Noći muzeja” u našem gradu je Gradski muzej, a treću godinu Grad Subotica je generalni pokrovitelj.
Održana "Noć muzeja" u Subotici

Gradski muzej Subotica kao centralna ustanova “Noći muzeja” nekoliko godina zaredom beleži rekordni broj posetilaca tokom 8 sati ove noći kulture, u odnosu na celu godinu. Godišnje muzej poseti oko 20.000 hiljada ljudi, dok je samo u subotu ovu ustanovu posetilo oko 7.000 ljudi. Oko 20.000 ljudi je u subotu posetilo 22 kulturne ustanove u Subotici I okolini.

Već devet godina se “Noć muzeja” održava u Srbiji, a naš grad je po peti put učestvovao u ovoj manifestaciji kulture. 22 kulturne ustanove u Subotici I okolini su ove subote otvorila svoja vrata posetiocima ponudivši im razne kulturne sadržaje poput: izložbi slika, projekcija filmova, pozorišnih predstava, raznih radionica I obilazaka istorijskih građevina.

Noć muzeja Subotica

Noć muzeja Subotica

Noć muzeja Subotica

SuMedija / Dejan Malagurski

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3392
Povezane teme

noć muzeja

noć muzeja u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.