• Pregleda: 6182

Održana Noć muzeja 2013

Subotica je sinoć bila budna, obeležavala je uz čitav svet Noć muzeja na preko 20 lokacija u gradu. Pored sportske manifestacije u centru grada koja se održavala tokom dana, noćnog života vikendom i ove kulturne manifestacije - utisak je da grad davno nije bio "življi", a sadržaj zanimljiviji i svestraniji. Noć muzeja je završena uspešno i uz veliku posećenost.
Održana Noć muzeja 2013

Sinoć je održana 10. jubilarna Noć muzeja, koja se po šesti put realizuje u Subotici i koja je sa raznim tematskim sadržajem održana na preko 20 lokacija u našem gradu. Svoja vrata su otvorili Gradski muzej, Gradska biblioteka, Art bioskop Aleksandar Lifka, Galerija Likovni susreti, Sinagoga, Otvoreni univerzitet... ali i gradilište Narodnog pozorišta u okviru kojeg je priređeno nekoliko izložbi i scenski performans.

Noć muzeja može da se oceni uspešnom jer je pre svega privukla veliki broj učesnika, a prateće aktivnosti su realizovane u skladu sa generalnim planom ove manifestacije.

Obišli smo za vas i sa vama najzanimljive lokacije i kroz foto priču (preko 500 fotografija sa 15 lokacija) pokušali da dočaramo onima koji nisu bili u mogućnosti ove godine da budu deo ove kulturne priče, uz nadu da će dogodine biti još veća i spektakularnija, a posetilaca još više neko sinoć.

Pogledajte povezane albume, osetite atmosferu Noći muzeja kroz fotografije naših foto izveštača.

povezane teme

5
Nevena Odgovori
Bravo i svaka čast! Odlično je bilo a hvala i na fotografijama! Najbolji ste!!
Noc Odgovori
Bas je lepo bilo, zivnula je Subotica. Svaka cast i svim organizatorima, jedino sam primetila, a nazalost je to realnost nasa, da je sve na skromnom nivou, nema para.... Ali i pored toga su se svi domacini u svim objektima jako potrudili i sve pohvale!
blu Odgovori
Ne mogu da verujem da je neko oduševljen tipa koliko nisu ništa radili na pozorištu,a koliko su para i godina potrošili!! I kako u sinagogi nisu ni prašinu sa klupi obrisali..ili je to deo ugođaja?!
Igor Odgovori
I to je deo ugođaja, nemoj da si na kraj srca... To je umetnost :)
Šalimo se malo, ali ... ajd uz neke sitne zamerke i u odnosu šta Subotica nudi što se tiče kulturnih dešavanja svakodnevno, ovo je jedno potpuno osveženje bilo prethodne noći.
Ova slika mi je ubedljivo naj najbolja, oduševio sam se kad sam je video!!! Svaka čast
crni Odgovori
Noć muzeja ?
divno je sve to da nas podseti kako smo neodgovorni prema Sinagogi koja decenijama propada koja bi mogla biti izvor novca i turista za naš grad kao i ostale secesijske građevine koje propadaju dok neko bez mozga pokušava izgraditi stariju Suboticu.
Kad sam ulazio u Sinagogu bio sam 2392 posetilac to veče samo da smo ostavili 20 dinara a neki koje sam video tamo mogli su ostaviti i 200000.00 nebi im zafalilo, sutra moglo se ukrečiti barem 20m2 i to je nešto ali NEEEE nema tu pameti da se ČUVA I GRADI NEGO SAMO DA SE RUŠI TUĐE......dogodine biće??
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.