Komentara: 2
Pregleda: 3425
Foto

Održana memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“

22.10.2023. u 11:59h
Izvor: Subotica.com
„Pink oktobar“ je mesec posvećen borbi protiv karcinoma dojke, a u našem gradu obeležen je memorijalnom šetnjom „Tanjinom stazom hrabrosti“, u spomen na Tatjanu Antić koja je, nažalost, izgubila bitku sa ovom opakom bolešću.
Održana memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“

Tanja je inicirala osnivanje udruženja „Jedna uz drugu“, koje okuplja žene koje se na različite načine nose sa karcinomom dojke, a proteklih godina bila je i organizator šetnji, čiji je cilj ukazivanje na prevenciju i ranu dijagnostiku karcinoma dojke.

U njenu čast, Subotičanke svih generacija šetale su od centra grada do Dudove šume i delile materijal o važnosti preventivnih pregleda.

Održana memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“- Ovo je treća šetnja, jer je prošle godine Tanja bila jako loše, a mi bez nje nismo mogli da ovo organizujemo. Ali sada smo iz ljubavi prema njoj svu našu snagu skupili da se ova šetnja održi, pa i ako pogrešimo nešto to je iz ljubavi – kaže Milica Pećerić, predsednica Udruženja „Jedna uz drugu“. – Nažalost, ove godine nas je puno aktivnih žena napustilo. Statistika je broj, ali iza njega je jedna Tanja, Jelena, Marija... Jedna žena i jedna porodica. Kada smo odlučili da se okupimo, znali smo da će neminovno morati doći do gubitka naših članica, što zbog starosti, što zbog same bolesti. Kada dođe do toga, žene su već u jako teškoj poziciji i njima smrt dođe kao olakšanje. Nama to jako teško pada, izgubili smo nekoga sa kime smo živeli, smejali se, delili razne trenutke. Ali znamo da smo, ma koliko bilo teško toj ženi, na različite načine toj ženi pomagali, podržavali je i olakšali i ulepšali poslednje godine borbe. Znala je da nije sama i to je ono što je najvažnije i što je misija našeg udruženja. Kao što bi jedna naša članica rekla: „Volim da dođem u udruženje jer ovde svi znaju kako se osećam, a ne moram puno da objašnjavam“.

Održana memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“

Izvor: Subotica.com
Memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“ Memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“ Memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“ Memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“ Memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“ Memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“ Memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“ Memorijalna šetnja „Tanjinom stazom hrabrosti“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 3425
Povezane teme

udruženje jedna uz drugu

milica pećerić

memorijalna šetnja tanjinom stazom hrabrosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.