Komentara: 1
Pregleda: 3523

Održana manifestacija "Dan više za odbojku"

29.02.2016. u 14:04h
Izvor: TV Subotica
Sportski savez Subotice i Savez za školski sport Subotice organizovali su manifestaciju „Dan više za odbojku“ koja se održava pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije i Evropske odbojkaške konfederacije CEV.
Održana manifestacija "Dan više za odbojku"

„Dan više za odbojku“ je kampanja Odbojkaškog saveza Srbije usmerena ka popularizaciji, omasovljenju i socijalnoj dimenziji odbojkaškog sporta, namenjena je pre svega onima koji odbojku žele da vide svuda.

- "Ova manifestacija pod nazivom  „Dan više za odbojku“ je jedna sjajna prilika da pokažemo koliko je odbojka popularna ne samo u Evropi nego i kod nas. Meni je zaista čast i moram da kažem da sam i ponosan što sam doprineo zajedno sa mojom generacijom na popularizaciji ovoga sporta tih devedesetih  kada smo postigli sjajne rezultate. Vidi se da i dan danas deca vole ovaj sport i ja se nadam da će tako biti i u buduće.“ - rekao je Đula Mešter, predsednik SDŽ „Jovan Mikić – Spartak“

- "Subotica sigurno pokazuje da je grad sporta. Uvek je lepo promovisati sport i ovo nije samo promocija odbojke već i celokupnog sporta gde mladi ljudi trebaju da se afirmišu, da se bave sportom jer je on važan za razvoj mladih ljudi, za razvoj naše nacije i za razvoj lokalne zajednice." - izjavio je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća za sport, omladinu i turizam

Manifestacija se održava u svih 55 država članica CEVa i u njoj učestvuje preko 12000 odbojkašica i odbojkaša svih uzrasta. 

Akcija od  međunarodnog značaja, okupila je u Hali sportova oko 300 zaljubljenika u odbojku svih uzrasta iz osnovnih i srednjih škola u Subotici, a podršu manifestaciji pružili su seniori i seniorke odbojkaškog kluba Spartak.

- "Ovo je još jedna od programskih akcija Odbojkaškog saveza Srbije gde se radi na popularizaciji i omasovljenju odbojke. Želja i ideja je da se uključi što više mladih i danas ovde u Subotici u Hali sportova na 11 terena imamo 45 ekipa sa preko 300 devojčica i dečaka." - istakao je Zoran Olajić, predsednik Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak"

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3523
Povezane teme

odbojka

ženska odbojka

odbojkaški klub spartak

vjekoslav ostrogonac

ženski odbojkaški klub spartak

zoran olajić

đula mešter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.