• Pregleda: 850

Održana izložba radova u Gerontološkom klubu „Kertvaroš“

U petak, 28.11.2014.godine je otvaranjem izložbe radova obeležen završetak projekta „Radno – okupacionom terapijom do poboljšanja uslova života starih i osoba sa invaliditetom“.
Održana izložba radova u Gerontološkom klubu „Kertvaroš“

Projekat je u proteklih pet meseci realizovalo Udruženje „COSMO“ u saradnji sa Gerontološkim centrom iz Subotice, a uz finansijsku podršku Pokrajinksog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

Projekat je kroz organizovanje i osmišljavanje radno - okupacionih aktivnosti korisnika Gerontološkog centra i članova gerontoloških klubova nastojao da poboljša kvalitet njihovih života kroz različite aktivnosti.

Radno-okupaciona terapija se sprovodi kroz niz aktivnosti odabranih isključivo na osnovu interesovanja i sposobnosti samih korisnika. Ona ima za cilj da zabavi i zainteresuje korisnika za rad i izvuče ga iz izolacije koju predstavlja njegov dom ili soba u kojoj boravi.

Kroz projekat je realizovano nekoliko različitih radionica: radionica dekupaž tehnike i oslikavanja cegera, slikarska, vajarska i slamarska radionica, kao i radionica za izradu pletenih korpi od novina.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.