Komentara: 14
Pregleda: 7268
Foto

Održana ekološka akcija „Zajedno za jezero Palić“  

24.03.2017. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“ danas je organizovana ekološka akcija čišćenja priobalja jezera Palić. Pored zaštite životne sredine, akcija je za cilj imala i druženje lokalnog stanovništva i migrantske populacije.
Održana ekološka akcija „Zajedno za jezero Palić“   

Ekološko volonterska akcija deo je projekta pod nazivom „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“ koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac  uz finansijsku podršku USAID-a.

- Cilj akcije za „Zajedno za Palić“ je promovisanje solidarnosti i toleranciju između migranata i lokalnog stanovništva. Želja nam je bila da očistimo prostor oko Prihvatnog centra, da ga oplemenimo jer taj prostor  koriste migranti koji su ovde a i lokalno stanovništvo - kaže Miloš Živković iz Fondacije  „Ana i Vlade Divac“.

U akciji sakupljanja čvrstog otpada učestvovalo je oko četrdesetak Subotičana i migranata, a podršku su  pružila i javna preduzeća, četiri  udruženja za zaštitu životne sredine, kao  i Kancelarija za mlade sa svojim volonterima.

- Pridružili smo se akciji, jer smo ekološki osvešćeni, ekologija je vrlo cenjena u našem gradu. Ova akcija bi trebalo da osvesti narod da migranti koji ovde borave nisu stranci koji ne mogu da sarađu sa nama. Želeli smo da se družimo, ali i da očistimo prostor koji okružuje njihov Prihvatni centar. Smatrali smo da sa našim ljudstvom treba da se priljučimo akciji - kaže Hrvojka Stantić iz JP „Palić- Ludaš“ i dodaje bi  sledećom akcijom  trebalo da bude obuhvaćeno čišćenje vode.

U okviru projekta  ,,Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“  realizovano je i podizanje kapaciteta Narodne kuhinje u Subotici, opremanje Štaba za vanredne situacije Grada Subotice, kao i nekoliko donacija socijalnim i obrazovnim ustanovama u našem gradu.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 7268
Povezana vest
Povezane teme
jezero palić migranti
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.