Komentara: 14
Pregleda: 8091
Foto

Održana ekološka akcija „Zajedno za jezero Palić“  

24.03.2017. u 18:03h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“ danas je organizovana ekološka akcija čišćenja priobalja jezera Palić. Pored zaštite životne sredine, akcija je za cilj imala i druženje lokalnog stanovništva i migrantske populacije.
Održana ekološka akcija „Zajedno za jezero Palić“   

Ekološko volonterska akcija deo je projekta pod nazivom „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“ koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac  uz finansijsku podršku USAID-a.

- Cilj akcije za „Zajedno za Palić“ je promovisanje solidarnosti i toleranciju između migranata i lokalnog stanovništva. Želja nam je bila da očistimo prostor oko Prihvatnog centra, da ga oplemenimo jer taj prostor  koriste migranti koji su ovde a i lokalno stanovništvo - kaže Miloš Živković iz Fondacije  „Ana i Vlade Divac“.

U akciji sakupljanja čvrstog otpada učestvovalo je oko četrdesetak Subotičana i migranata, a podršku su  pružila i javna preduzeća, četiri  udruženja za zaštitu životne sredine, kao  i Kancelarija za mlade sa svojim volonterima.

Održana ekološka akcija „Zajedno za jezero Palić“   

- Pridružili smo se akciji, jer smo ekološki osvešćeni, ekologija je vrlo cenjena u našem gradu. Ova akcija bi trebalo da osvesti narod da migranti koji ovde borave nisu stranci koji ne mogu da sarađu sa nama. Želeli smo da se družimo, ali i da očistimo prostor koji okružuje njihov Prihvatni centar. Smatrali smo da sa našim ljudstvom treba da se priljučimo akciji - kaže Hrvojka Stantić iz JP „Palić- Ludaš“ i dodaje bi  sledećom akcijom  trebalo da bude obuhvaćeno čišćenje vode.

U okviru projekta  ,,Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“  realizovano je i podizanje kapaciteta Narodne kuhinje u Subotici, opremanje Štaba za vanredne situacije Grada Subotice, kao i nekoliko donacija socijalnim i obrazovnim ustanovama u našem gradu.

Izvor: Subotica.com
Ekološka akcija "Zajedno za jezero Palić" Ekološka akcija "Zajedno za jezero Palić" Ekološka akcija "Zajedno za jezero Palić" Ekološka akcija "Zajedno za jezero Palić" Ekološka akcija "Zajedno za jezero Palić" Ekološka akcija "Zajedno za jezero Palić" Ekološka akcija "Zajedno za jezero Palić" Ekološka akcija "Zajedno za jezero Palić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 14
Pregleda: 8091

Povezana vest

Povezane teme

jezero palić

migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.