• Pregleda: 4013

Eko-volonterska radna akcija "Zajedno za jezero Palić"

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa USAID pozvala je sve zainteresovane Subotičane i ekološka udruženja da se u petak priključe akciji sakupljanju čvrstog otpada u okruženju Prihvatnog centra Subotica, na priobalju jezera Palić (Sektor 1).
Eko-volonterska radna akcija "Zajedno za jezero Palić"

Ekološko-volonterska radna akcija pod nazivom "Zajedno za jezero Palić" ima za cilj prolećno čišćenje priobalja jezera Palić, ali i zajednički ekološki aktivizam i međusobno upoznavanje migranata i subotičkih eko volontera.

Aktivnost se sprovodi u okviru projekta "Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu", kroz koju je do sada, u saradnji sa USAID, realizovano podizanje kapaciteta Narodne kuhinje u Subotici, opremanje subotičkog Štaba za vanredne situacije, kao i mnogobrojne donacije socijalnim i obrazovnim ustanovama u Subotici.

Kako se navodi u saopštenju, radna akcija "Zajedno za jezero Palić" realizovaće se u saradnji sa javnim preduzećima Subotice, kao i sa učešćem volontera četiri subotička ekološka Udruženja i Kancelarijom za mlade (KZM).

Početak radne akcije je petak u 9 časova ispred Prihvatnog centra za migrante.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Zoran Odgovori
Akcija je antisubotička, njeni građani treba da volontiraju (rade džaba) u korist globalne ideje naseljavanja migrantima i njihovim integrisanjem u naše društvo. Posao odrađuju "veliki patriota" Vlade Divac i supruga mu Ana!
a Odgovori
Nek pozovu migrante da ciste, oni su nam to i isprljali! Migranti prljaju i bacaju svasta dok prolaze kroz nasu zemlju, a mi nek cistimo za njima?! Strasno!
tito
najbolji komentar!
Pera Odgovori
Svaka cast,prikljucujem se i ja.Da dodje sto vise ljudi da ocistimo smece sa Palica .
ffilozoff
Pero,dobar komentar-daju Vam minuse,jer nisu shvatili komentar-smece...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.