Komentara: 1
Pregleda: 3323
Foto

Održana centralna manifestacija Dana pčelarstva

27.09.2014. u 20:48h
Izvor: RTV Yueco
Tradicionalni “medeni vikend” i pored brojnih problema održava se u Subotici. Centralna manifestacija održana je danas, kada su predstavnici udruženja “Pčela” uručili prvi ovogodišnji med, pomoćniku gradonačelnika Subotice. Manifestacija “Dani pčelarstva” završava se sutra, a organizator je Udruženje “Pčela” Subotica.
Održana centralna manifestacija Dana pčelarstva

Medeni vikend u Subotici započeo je svečanim otvaranjem tradicionalne manifestacije “Dani pčelarstva”.Kao i ranijih godina pčelari su svoje proizvode izložili još juče, a svečano otvaranje je održano danas u 10 časova uz prigodan program.

Posetioci imaju priliku da probaju med i druge pčelinje proizvode od  35 pčelara, iz Srbije, Mađarske, Hrvatske i Rumunije. Pčelari ocenjuju da se ne sećaju kada su imali ovako loš rod.

 Dane meda, otvorio je pomoćnik  gradonačelnika.Udruženje “Pčela”, zajedno sa savezom pčelarske organizacije Vojvodine i Srbije, kao i uz pomoć Grada Subotica tokom tri dana, izlagaće svoje  proizvode. 

Udruženje “Pčela” ove godine je imalo problem sa  lokalnom samoupravom jer je grad tražio da organizator snosi troškove zakupa, što proteklih 17.godina nije bio slučaj. Na kraju je pronađeno zajedničko rešenje. Med je lekovita i zdrava namirnica.

Med sadrži različite vrste vitamina, kao što su vitamin C, kalcijum i gvožđe. Dani pčelarstva završavaju se sutra.

Izvor: RTV Yueco
Festival meda Festival meda Festival meda Festival meda Festival meda Festival meda Festival meda Festival meda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3323
Povezane teme

dani pčelarstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.