Komentara: 0
Pregleda: 2364

Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi "Spasi život - daj krv"

08.06.2015. u 12:07h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Više desetina Subotičana odazvalo se u subotu na Paliću humanitarnoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi "Spasi život - daj krv". U pitanju je tradicionalna akcija Službe za transfuziologiju Opšte bolnice u Subotici kojom se svake prve subote u junu popunjavaju zalihe ove dragocene tečnosti pred sezonu godišnjih odmora, ali i promoviše davalaštvo.
Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi "Spasi život - daj krv"

Akciji su se ove godine odazvali i članovi udruženja “Kraljevina Srbija”, čiji predsednik odbora u Subotici Dragan Matović kaže da ovo nije prvi put da se njihovi članovi odazivaju ovakvim akcijama.

- "Naše udruženje se uglavnom bavi humanitarnim radom, poznati smo po 'Kraljevskim balovima' namenjenim za prikupljanje pomoći deci oboleloj od raznih bolesti, a rado se odazivamo i drugim humanitarnim akcijama", rekao je Matović.

Transfuziolog Opšte bolnice Subotica doktorica Dora Marković kaže da je ovo samo jedna od oko stotinak akcija koje služba za transfuziju organizuje u toku godine, a na koje se odazove oko 9.000 davalaca, kako u Subotici, tako i u okolnim gradovima.

Marković, koja je zadovoljna odazivom, poručila je da su Subotičani jako savesni i svesni značaja dobrovoljnog davalaštva.

“Veoma nam je značajna zato što sa jedne strane prikupljamo dovoljne rezerve krvi za letnji period kada je zbog godišnjih odmora manje prijavljenih davalaca krvi, dok s' druge strane, promovišemo dobrovoljno davalaštvo", rekla je Marković.

Za dobrovoljne davaoce i članove njihovih porodice Služba za prevenciju bolesti Doma zdravlja Subotica organizovala je preventivni pregled šećera i holesterola u krvi.

Akcija je završena uz zajednički ručak, već tradicionalno, vojničkim pasuljem.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2364

Povezana vest

Povezane teme

velika terasa palić

dobrovoljno davanje krvi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.