• Pregleda: 4107

Održana 36. sednica Gradskog veća: Slobodan Prokić predložen za v.d. direktora JKP "Dimničar"

Gradsko veće je usvojilo Rešenje kojim je predloženo da se Slobodan Prokić imenuje za vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća za obavljanje dimničarskih usluga “Dimničar” Subotica.
Održana 36. sednica Gradskog veća: Slobodan Prokić predložen za v.d. direktora JKP "Dimničar"

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Nikola Pajić je drugog jula podneo ostavku na tu funkciju kao se navodu u obrazloženju iz ličnih razloga. Krajem juna Pajića je imenovala Skupština grada Sombora za v.d. direktora u JKP “Ćistoća” u Somboru. Rešenje biti upućeno Skupštini grada na usvajanje.

Gradsko veće usvojilo i predlog Odluke o dopuni cenovnika Javnog komunalnog preduzeća “Stadion”. Na sednici Veća održanoj 20. marta 2013. godine, data je saglasnost na cene usluga JKP „Stadion“ donete od strane Upravnog odbora. Cenovnikom koji je bio sastavni deo rešenja su obuhvaćene cene usluga za sledeće objekte kojim upravlja preduzeće: otvoreni gradski bazen, gradsko klizalište, hala sportova, stonoteniska sala, SRC „Prozivka“ i sportske terene u Prvomajskoj.

Nakon usaglašavanja osnivačkog akta sa zakonom o javnim preduzećima, utvrđeno je da saglasnost na odluku o cenama koju donosi Nadzorni odbor daje osnivač, tj. skupština.

Kako je Gradsko veće Grada Subotice donelo odluku da se Gradsko strelište dodeli na korišćenje JKP „Stadion“, Nadzorni odbor preduzeća je odlučio o dopuni cenovnika i sa cenama usluge za ovaj objekat, i uputio osnivaču na davanje saglasnosti. Cene usluga za ostale objekte ostaju nepromenjene. Uz Odluku Nadzornog odbora od 16. juna 2014. godine, dostavljen je i zahtev za davanje saglasnosti sa obrazloženjem, piše u obrazloženju Gradskog veća.

Pored toga, usvojen je i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Pravila Stambeno-kreditnog fonda, kao i Odluke o izmenama i dopunama o lokalnim taksama. Sve odluke su upućene Skupštini grada na razmatranje.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

9
cheda Odgovori
Gospodine Anticu ispunila vam se zelja da na celo dimnicara dodje rodjeni suboticanin sa visedecenijskim iskustvom u subotickoj privredi.
sos Odgovori
jos jedan "biser" u igrariji i neozbiljnosti delije, m. bajica sa gradjanima subotice, ne ispunjena ocekivanja cetnickog vojvode i ko zna kojih jos znanih i neznanih partijskih i politickih organizacija!!
nadam se da ce skupstina grada ustanoviti koje su okolnosti dovele do ove smejurije u kadrovanju i na kraju pronaci vinovnika ili vinovnike i ustanoviti ODGOVORNOST doticne osobe ili osoba....
Milan024 Odgovori
...."kao i izmene Odluke o lokalnim taksama"...ja to raazumem, da će takse, prirezi, razrezi i porezi, PADATI, tj. BITI NIŽI , u narednih periodu u Subotici!! Da li gresim??
Veteran Odgovori
Jadan li si grade kad po tebi kadruje M.B.
Vesko Odgovori
Jako Gradsko vece donosi jake odluke.
Kokan Odgovori
Covek dodje iz sombora da nam tu laprda i onda se vrati nazad da bude direktor. Prazan prostor koristio da uzme koju platu kod nas. Svi su to znali a uradilo se. Mnogo je dimnicaru pomogao veseli kobobar Pajic. E moji Suboti ani
daca Odgovori
Ma nije vama važno ko će biti direktor, svakako zamagljujete oči narodu. Postavljanje direktora u JKP je međustranačka trgovina . Uzeti bazene i sportska igrališta pod svoju komandu, tj. Stadionu , znači povećavati cene korisnicima za onoliko, koliko vam para bude ustrebalo .Nije vam ništa drugo važno, samo da lova pristiže u gradski budžet. U ovom momentu cene stagniraju, ali- dokle. Možda i za sporstke terene treba da se plati gradu građevinska dozvola, pa ako ne postoji, povećajte cene. Urbanistima treba lova za kojekakva putovanja iliti seminare . Sramota je čime se gradsko veće bavi...
Jurkovic Odgovori
eto cime se nasa vlast bavi. MZ u Hajdukovu ima snazniju politicku filozofiju i strategiju razvoja.
el diablo Odgovori
Sve original subotičan do subotičana a pravi subotičani se lagano kao "ničim izazvani" sele iz grada što su im preci ostavili na čuvanje..... i tako za 50 god. dobiješ novi grad sa novim ljudima, doduše malo ukakan ali sve raja proguta...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.