• Pregleda: 2277

Održana 33. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Prethodne nedelje u Subotici održano je 33. izdanje međunarodnog bokserskog turnira "Vojvođanska zlatna rukavica" na kojem je ove godine u uzrastu mladih boksera (1997/98) učešće je uzelo 128 boksera iz 19 država sveta. U reprezentaciji Srbije najbolji plasman je ostvario subotički bokser Veljko Gligorić koji je osvojio srebrnu medalju.
Održana 33. "Vojvođanska zlatna rukavica"

Najbrojnija reprezentacija je bila iz Kazahstana sa ukupno 20 boksera, zatim Rusija sa 13, Mađarska sa 11, Ukrajina i Poljska sa po 10, tim SAD je nastupio sa 9, dok su Srbija i Škotska imali po 8 boksera. Najmalobrojnije ekipe na ovogodišnjem turniru bili su Bugarska sa jednim, te Letonija i Kipar sa po 2 boksera.

Najviše učesnika je bilo u lakoj i srednjoj kategoriji (po 15 boksera), najmanje u velteru i teškoj, po 11. Kod mladih bokserki konkurencija je bila znatno slabija. Na 33. "Zlatnoj rukavici" takmičilo se 37 devojaka iz 11 država.

Na ovako jakom turniru Srbiju je predstavljajlo 8 boksera i 3 bokserke. Od srpskih kadeta najzapaženiji rezultat je ostvario bokser Spartaka Veljko Gligorić koji je u kategoriji 49kg poklekao na poslednjoj stepenici pošto je u finalnom meču od njega bio bolji francuz Bennama Billal, koji je u dva briljantna meča izbacio prvo kazahstanskog pa ruskog boksera.

Na prošlogodišnjem turniru su učestvovale 24 reprezentacije sa ukupno 175 takmičara, od čega je bilo 140 u muškoj i 35 u ženskoj konkurenciji. Nacionalnu selekciju Srbije je i ove godine predvodio sa klupe Tomislav Antelj, trener BK "Spartak"

Vojvođansku zlatnu rukavicu organizovali su Vojvođanski bokserski Savez i Bokserski klub "Spartak", uz podršku lokalne samouprave.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.