• Pregleda: 2275

33. Vojvođanska zlatna rukavica od 8. do 12. jula u Hali sportova

U organizaciji Vojvođanskog bokserskog Saveza i Bokserskog kluba "Spartak", a uz podršku lokalne samouprave, u prvoj polovini jula održaće se 33. izdanje međunarodnog bokserskog takmičenja "Vojvođanska zlatna rukavica".
33. Vojvođanska zlatna rukavica od 8. do 12. jula u Hali sportova

Ovaj veliki međunardni turnir u muškom i ženskom boksu u uzrasnoj kategoriji Mladih momaka 17 i 18 godina i Mladih devojaka 17 i 18 godina.

Po preliminarnim prijavama na 33. Vojvođanskoj zlatnoj rukavici učestvovaće oko 200 takmičarki i takmičara sa 50 trenera i 16 AIBA sudija iz 32 država sa 4 kontinenata - Evrope, Azije, Afrike i Amerike.

Pored domaće selekcije Srbije na ovom međunarodom takmičenju nastupiće velike bokserske sile kao što su Kazahstan, Rusija, Indija, Azerbejdžan, Slovačka, Ukrajina, kao i Slovenija, Norveška, Mađarska, BiH, Hrvatska, Austrija, Rumunija, Izrael, Švedska, Vels, Škotska, Kipar, Poljska, Jermenija, Litvanija, Crna Gora, Letonija, Grčka, Francuska, Afganistan, Kina, Kineski Tajpej, Nigerija, SAD, Kanada.

Na prošlogodišnjem turniru su učestvovale 24 reprezentacije iz celog sveta, ukupno 175 takmičara, od čega je bilo 140 u muškoj i 35 u ženskoj konkurenciji.

Nacionalnu selekciju Srbije će i ove godine predvoditi sa klupe Tomislav Antelj, trener BK "Spartak"

Iako je glavnu nagradu, zlatnu vojvođansku rukavicu, poneo mladi bokser iz Srbije, nacionalni selektor Srbije ipak nije bio zadovoljan rezultatima koje je ostvarilo devetoro reprezentativaca Srbije, uključujući i trojicu iz Spartaka.

- "Mnogo energije mi je lično otišlo na organizaciju turnira što me je odvojilo od naših takmičara i mislim da je to jedan od razloga nešto lošijih rezultata u odnosu na ono što smo očekivali. Konkurencija je bila velika, ali i mi smo podbacili." - izjavio je Antelj

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Dragan Ignjatović po završetku 32. turnira izjavio je da smatra da je upravo taj poslednj turnir bio najkvalitetniji u dugoj istoriji održavanja, a posebno je pohvalio organizaciju koja je većinom pala na BK "Spartak" i BSV.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Kole Odgovori
Uzbekistan ne učestvuje ove godine? Oni su imali dobre borce prošle godine, šteta......
Nikola Šurjak Odgovori
Čestitam uredništvu što je odvojilo malo prostora za boks jer ima i nas koji ga pratimo i interesuje nas šta se dešava u našem gradu a pogotovo vezano za Spartak
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.